Demokratene Norge
Stortinget
Foto: iStock Photo

HMS for stortingspolitikere

Av: Olav Enge – Lokallagsleder, Demokratene i Stange

Det har den siste tiden vært søkelys på våre “stakkars folkevalgte”. Det dukker stadig opp noe nytt, noe som skjedde for noen år siden eller noe gammelt. Noe er foreldet, siden det er mer en 10 år siden. Mens mediestormen uler rundt ørene på de folkevalgte, så står de utrolig nok like stødig som fjellene på Vestland og ser trofast inn i de tusen hjem via tv-skjermen, med følgende budskap. Beklager alle sammen, jeg har da ikke gjort noe galt, jeg har bare gjort det jeg bedt om.

Men det er som med fjellene på Vestland etter en stund raser det. Å sånn er det med de folkevalgte også, når mediastormen står på som verst så raser det for dem også til slutt.

Men ikke nok med det. Oppi det hele så stiller de samme spørsmål med 4 års mellomrom. Hvor ble velgerne av? Hvorfor opplever vi politikerforakt?

Stikk fingeren i jorden å kjenn hvor du kommer fra. Og ikke stikk hodet ned i jorda, for du klarer ikke å se dine røtter der.

Derfor har jeg tenkt å foreslå en felles arbeidsmal til de folkevalgte, den er bygget på Personlig Kvalitet & HMS (Helse Miljø og Sikkerhet)

Mange vil nok fundere på hvorfor akkurat HMS eller hva HMS står for.

En liten oppsummering:

Helse: det går på politikere med urent mel i posen. Løgn og bedrag går til slutt på helsen løs så man blir langtidssykemeldt. Da må 1. vara inn, noe som er lite lønnsomt i lengden.

Miljø: desto mindre urent mel i posen, desto mindre papirarbeid (kopipapir, blekk til printer). Tenk forurensingen når dette blir produsert å så skal det makuleres og destrueres.

Sikkerhet: velger vi våre politikere etter kvalitet og arbeidserfaring, ikke gode lovende ord, så bevarer vi den norske sikkerheten. Et trygt og sikkert land å bo i.

Forslag til ny arbeidsmal (HMS) for storting og regjering

  1. Husk å alltid melde fra hvor din folkeregistrete adresse er til enhver tid. Dette er spesielt viktig for den som pendler og får dekket skattefri pendlerbolig i Oslo.
  2. Planlegg godt og husk hvilke bostesadresse du oppgir. En vet aldri når en må huske den eller får bruk for den igjen.
  3. Vær alltid ærlig og utøv respekt for Statens skattekontor, PST og økokrim, selv om din arbeidsplass er på stortinget eller i regjeringskvartalet. Det er skattebetalerne som betaler lønnen din.
  4. Lytt og lær av dine arbeidskolleger både i eget parti og andre partier. Mange av de kan ha vært utsatt for en medistorm før deg.
  5. Legg aldri skylden på andre i partiet ditt, eller prat negativt om de andre partiene. De kan være gode å ha når en må grave seg ned i tide, spesielt når mediastormen setter inn. Ingenting er bedre når en har gått seg bort, enn en varm kopp kaffe og noen trøstende ord når mediastormen uler rundt ørene.
  6. Ha alltid med deg en notisblokk med notater på hvor du har vært fra du ble folkevalgt. En skoeske med kvitteringer kan være god å ha under sengen. Din folkeregistrerte bostedsadresse på valgdagen og en kopi av selvangivelsen kan være bra å ha i bakhånd, dersom mediastormen setter inn.
  7. Husk at du til hver en tid har med deg fulladet mobiltelefon og innstaller på GPS’en din på en hurtigtast som hjelper deg å finne veien hjem.
  8. Blir det behov for en jobbreise, dra aldri alene. Det er alltid godt å være to, eller installer sporing på telefonen med backup på PCen. Det er alltid godt å ha bevis når reiseregningene og kjørte km med egen bil skal leveres inn til lønningskontoret. Hvis du likevel er usikker på om alle dine opplysninger stemmer, er det ingen skam og snu!

PS: Lov aldri mer en du kan stå for, vit alltid hvor du er eller har vært. Husk å spare på kreftene, du vet ikke hva som venter bak neste dør.

Hvis ikke denne arbeidsmalen passer for deg, ikke nøl, men sats da heller på et helt annet yrke, det vil nok velgerne sette stor pris på at du gjør.

Til dere som har ønske om at det skal bli slutt på løgner, svindel og misbruk av skattebetalernes penger gjør som meg;

Meld dere inn www.demokratene.org eller stem på Demokratene ved neste valg.

Med vennlig hilsen HMS rådgiver og styremedlem i Demokratene Hedemarken.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.