Norgesdemokratene
Utrop felt i PFU

Utrop felt i PFU

Felt for brudd på god presseskikk initiert av Norgesdemokratene.

Torsdag 29/11 ble de felt for følgende spekulative artikkel: https://www.utrop.no/nyheter/nytt/344561/

Norgesdemokratene ble tilbudt et tilsvar, redigert så mye at vi ikke kunne godta det. Spesielt ikke når et av tilsvarspunktene, som var et spesifikt klagepunkt, ble nektet tatt med. Norgesdemokratene har vært veldig fleksible og pragmatiske i denne saken, men Utrop har vært alt annet. Denne gang gikk Utrop for langt, slik at PFU måtte felle dem til tross for Gunnar Kagge sitt forsvar for Utrop.

Gunnar Kagge, som er aftenposten-journalist, gikk langt i å forsvare Utrop. Dette er den samme mannen som også forsvarte den venstreekstreme avisa Vårt Oslo da Asle Toje (i PFU) ville felle Vårt Oslo tidligere i år.

https://www.journalisten.no/vart-oslo-gikk-fri-etter-fascist-omtale/591665

Det er derfor stor grunn til å stille spørsmål ved Kagge sin habilitet og evne til å sitte i et faglig utvalg som PFU.

Seansen kan ses her: 5:28-5:36

Norge først!