Demokratene Norge
Politisk Nestleder om Kongens nyttårstale
Politisk nestleder Kent Andersen. Foto: Privat

Politisk Nestleder om Kongens nyttårstale

I en tid hvor folk er under mer press noensinne fra koronatiltak, skatter, avgifter, arbeidsløshet, islamisering, og energikrise –  i landet som flyter over av både vannkraft, gass og olje, var Kongens nyttårstale fullstendig frakoblet hverdagen til nordmenn flest. Slikt kan man tillate seg når man sitter i trygg posisjon, med garantert lønn, pensjonspoeng og andre fordeler fra det offentlige. Bare 1/3 av Norges befolkning i arbeidsalder nyter denne hverdagsluksusen.

I nyttårstalen var Kongen med mottoet «Alt For Norge», veldig opptatt av verdenssamfunnet. Han sa:

«Vi kan håpe på at vi som verdenssamfunn lærer noe underveis: Om hvor avhengig vi er av hverandre. Og om at det som skjer på andre siden av jorda i høy grad har betydning også for oss her i Norge.»

Dette har Hans Majestet helt rett i. Problemet er at eliten i Norge vil ikke snakke med folket eller alternative media. De vil heller ignorere dem. Og mye av det som skjer i resten av verden, er en direkte trussel mot den norske arbeiderklassen og deres hverdag, siden det forventes at nordmenn skal finansiere velferd og rettferdighet for hele verden. Kongen snakker om et «samarbeid» og «fellesskap» som ikke eksisterer:

Kinesiske politikere ivaretar bare Kinas interesser. EUs politikere ivaretar EUs interesser. Afrikanske politikere ivaretar Afrikas interesser. Og islamske politikere ivaretar islams interesser. Etter valget i september er dessverre Løvebakken like full av stortingsrepresentanter som også ivaretar Kinas, EUs, Afrikas og islams interesser.

Demokratenes politiske hovedprinsipp er at Norge må styres ut fra hvordan virkeligheten faktisk, og ikke ut fra hvordan en liten elite ønsker at virkeligheten burde være. Vi står for fornuft og ansvarlig økonomistyring – ikke ideologi og sløsefest.  

Elitens drømmebaserte «glansbildepolitikk» er grunnen til at Norge så vanstyrt, svekket og urettferdig, og eliten er tiltagende himmelfalne over at politikken deres ikke virker, og skaper et helvete for folk og næringsliv. De så det ikke komme, selv om de ble advart. Hvor frakoblet hverdagen vår, H.M. Kongen er, kom tydelig frem i talen. Han sa:  

«I 2022 trenger kanskje mange av oss å finne tilbake til kvalitetsstundene med mennesker som betyr noe for oss.»  

Nei Deres Majestet – det viktigste nå er å finne tilbake nattesøvnen. Tryggheten.  Kvalitetstiden hvor vi kan sove godt og trygt, vel vitende om at i morgen har vi råd til middag, råd til å dusje, varme opp boligen, kjøpe klær til barna og gå til tannlegen. Råd til å kjøre bil, betale regninger, og vite at arbeidsplassen vår ikke går konk i morgen på grunn av høye strømregninger og ekstreme koronatiltak.

Det er DETTE folket ditt bryr seg om. Ikke koronavirus, hele verden, eller en klimakrise ingen kan observere i snøføyka. Men mest påfallende og kritikkverdige i talen, var Kongens forhold til norsk kultur. Han sa:

“I oktober var jeg i Kautokeino under en seremoni der et historisk klenodium med stor verdi for samefolket ble tilbakeført til samene, hvor det hører hjemme. Det var en påminnelse om betydningen av kultur, språk og historie for et folks identitet”

Stadig vekk turnerer Kongen rundt i vårt langstrakte land. Vi kan ikke erindre at han han noensinne har sagt noe lignende om norsk kultur og betydningen av kultur, språk og historie for nordmenns identitet. Tvert om. I 2016 sa kongen under en hagefest som markerte 25 år på tronen:

«Nordmenn er nordlendinger, trøndere, sørlendinger – og folk fra alle de andre regionene. Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Sverige, Somalia og Syria. Mine besteforeldre innvandret fra Danmark og England for 110 år siden. Det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er – og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.»

Demokratene har et spørsmål til Hans Majestet: Hvorfor kan samisk kultur defineres, forstås, respekteres, dyrkes og beskyttes, mens norsk kultur er umulig å definere, forstå eller respekteres? Hvorfor kan ikke Norsk kultur dyrkes eller beskyttes på samme måte som samisk – siden kulturen, språket og historien vår er en de minste minoritetene i verden, og langt mer sårbar enn for eksempel pakistansk kultur? For ingen pakistanske politikere forsøker å innføre «flerkultur» i Pakistan.   

Var det mulig å få noen svar? Vi ønsker oppklaring av politikk som ikke henger logisk sammen, men likevel styrer hele Norges fremtid.  

Faktum er at enhver analfabet som setter fot på norsk jord og får norsk pass på billigsalg, regnes som like norsk som 6. generasjon nordmenn av Hans Majestet og flerkultur-eliten.

Overklassen i Norge mener det er viktig å respektere f.eks. syrisk kultur, språk og historie, for å la syrere med norsk pass dyrke sin syrisk identitet i Norge. Og syriske barn født og oppvokst i Norge, skal også gis syrisk identitet, selv om de skal bo her, og videreføre det Norske. Dette gir ingen mening. Hvorfor skal ikke barn av innvandrere adoptere norsk kultur. Hva er det de skylder foreldrenes hjemland, når foreldrene har valgt å bo her?

For Hans Majestet er Nordmenn folk som ikke kaller Norge hjem, eller har hjertet eller hodet sitt her – men heller vil dyrke sin egen kultur, språk og historie i egne kolonier midt iblandt oss, hente ektemaker fra hjemlandet, og begraves i hjemlandet. Og selv om de kommer fra en gigantisk majoritet, blir de merkelig nok betraktet som en minoritet. Dette gir heller ingen mening

Demokratene mener at denne uforklarlige, ideologiske kortslutningen er nettopp det som river Sverige i filler, og sørger for at Europeiske land trenger stadig mer beskyttelse av bevæpnet personell for å holde hverdagen nogen lunde sivilisert. Demokratene står steilt på at politikk som ikke virker, skal avsluttes. Politikere må lære å innrømme egne feil.  

Demokratene ser på «flerkultur» som et politisk samfunnseksperiment basert på fantasier og uten suksess å vise til noe sted i Europa. Derfor ønsker vi at dette politiske samfunnseksperimentet avsluttes. Politikere har ingen rett til å eksperimentere med samfunnet og fremtiden på denne måten. Resultatene fra andre land viser hvor farlig og uansvarlig det er.

Vi forstår ikke hvordan Kongen, statsministeren, regjeringen og stortinget kan se på  hvordan energipriser, klimahysteri, islamisering og økonomisk vanstyre underminerer samtlige land i Europa, og likevel vil adoptere og beskytter den samme politikken til Norge – helt uten tegn til bekymring.

Det er dårlig og farlig politikk, og Demokratene vil fortsette å påpeke det, for vår politikk er bedre, klarere og langt mer logisk, og representerer en mye bedre vei fremover for alle i landet.

Vi ønsker likevel Hans Majestet Godt Nyttår, og forventer at NRK følger kongens oppfordring: Sett frem de fineste koppene og inviterer Demokratene inn til debatt!