Demokratene Norge
Sommerbrev fra Partilederen

Sommerbrev 2022

Sommerbrev 2022 fra Demokratenes partileder!

Kjære partimedlem:

Først av alt vil jeg takke for den tilliten du har vist Demokratene ved å melde deg inn i partiet. 5.000 har gått til dette skrittet. I tillegg til dere, stemte ytterligere 30.000 norske velgere på oss i fjorårets stortingsvalg. Dette tillitsvotumet opplever vi som en forpliktelse vi må gjøre alt for å innfri.

Etter kontroversen som fant sted i partiledelsen i midten av mai, hersker det nå harmoni og god stemning igjen, og vi har avholdt et meget vellykket landsmøte, der vi fikk valgt nytt sentralstyre. Dette styret besitter mye kompetanse, og har nå begynt å finne sin form. Vi kommer fremover til å øke innsatsen på organisasjonsutviklingen, og vi har etablert ny arbeidsmetodikk, samt en ny kommunikasjonsstrategi, som vil bli satt ut i livet med det første. Målet er selvfølgelig økt synlighet og innflytelse for vårt parti.

Mange nordmenn ser Demokratene som Norges eneste håp, i en tid hvor samtlige stortingspartier svikter folk og land. I tillegg vet vi at vi ikke kan stole på noen av de etablerte partiene, som eventuelt prøver å hente seg inn ved å love bot og bedring. De fleste har, eller har nylig hatt, en regjeringsrolle, og vist at de ikke har til hensikt å jobbe for det norske folk. De tok ikke grep når de kunne — tvert om så har de med overlegg avgitt nasjonal suverenitet og undergravd vår frihet, velferd og sikkerhet.

På grunn av den globalistiske (antinasjonale) politikken som ulike regjeringer har ført gjennom de siste 17 år (inkludert dagens regjering), er tidligere utenkelige krisescenarier nå aktuelle for Norge. 

Demokratene har lenge påpekt at summen av konsekvent vanstyre, globalistiske dogmer og politisk initierte kriser, vil bli skjebnesvanger for Norge, og det gjør vi fortsatt — hver dag. Dessverre er vi av den grunn utsatt for en blokade fra landets største medier, som, om mulig, er enda mer globalistiske og antinasjonale enn landets ledende politikere. Media ønsker ikke at velgerne får vite om gode alternativer til dagens politiske etablissement. Siden februar 2021, da Demokratene passerte 2,5% på partimålingene, har blokaden vært nesten 100% effektiv. Til tross for dette, lå vi over 3% på målinger i juli. Det betød at selv etter måneder uten mediedekning, ville over 100.000 velger stemme på oss. Som alle vet ble valgoppslutningen to måneder senere av uforklarlige årsaker signifikant lavere, men vi lærte noe om hvilket potensial vårt parti har. 

Heldigvis er vi fortsatt godt synlige i sosiale medier – ikke minst Facebook, samt i noen nettaviser og enkelte lokalaviser. Derfor sprer kunnskapen om Demokratenes politikk seg stadig, men det går mye langsommere enn om vi hadde fått samme mediedekning som andre partier har fått på sin vei mot Stortinget.

Den største oppgaven vi har frem til kommunevalget neste år, er å gjøre Norges beste parti og partiprogram enda bedre kjent. Her kan våre 5.000 partimedlemmer, herav ca 150 tillitsvalgte, utgjøre en forskjell. Mange av dere har det siste året fått et lokallag for Demokratene i deres kommune, og mange flere lag skal etableres det neste året. Det betyr mer lokale ressurser til å føre lokal valgkamp. Ta derfor gjerne aktivt del i lokallaget ditt, (eller det nærmeste laget du finner). Alle lokallag vil ha en plan klar, med prioriterte lokale saker, og hvordan de best skal nå frem til potensielle velgere. Da kan DU gjøre en forskjell, ved å bidra i valgkamparbeidet på ditt sted, og bidra til at Demokratene får plass i kommunestyret i DIN kommune!  Ofte kreves det ikke så mange stemmer. Det er ca 1600 kommunestyreplasser som skal besettes. I et stortingsvalg kjempes det om kun 169 plasser. Demokratene vil garantert bli representert i mange kommunestyrer og fylkesting etter valget!

For Demokratene er det valgkamp hele tiden. I et mellomvalgår, som i år, er mulighetene bedre for å få oppmerksomhet, enn de vil være i et valgår med mye mediestøy. Benytt anledningen i årets resterende måneder, til å gjøre venner og bekjente oppmerksomme på Norges beste parti. Liker du å skrive, så send gjerne leserinnlegg til lokalavisen din. Trenger du et tema å skrive om, kan du ta en aktuell sak fra nyhetsbildet som du vet vi mener noe om, eller ta utgangspunkt i noe av det vi skriver på Demokratenes mange sider på Facebook. Du kan også hente svært mye bra fra partiprogrammet, som du finner på www.demokratene.org/program

Er du ekstra skrivefør, trenger vi også skribenter for å lage artikler til partiets egen hjemmeside, samt om temaer som partiet vil ytre seg om i riksmedia (om vi slipper inn). Hvis du vil jobbe litt for den sentrale redaksjonsgruppen, kan du gjerne flagge din interesse ved å sende en mail til redaksjonen@demokratene.no.  

Som mange av dere vet, får jeg ikke nok av Norge, og vil i sommer på ny ta landeveien fatt, og turnere vårt vakre land. Jeg har et mål om å besøke flest mulig fylkeslag og lokallag.  Nærmere reiseplan vil bli kommunisert til fylkesstyrene, og passer det å ta et medlemsmøte med meg, når jeg er på deres kanter, så vil jeg forsøke å få det til. Det er svært nyttig for meg å få høre litt om politiske temaer som opptar gode demokrater landet rundt, og jeg forteller også gjerne om Norges beste politiske alternativ, og om Demokratenes planer for fremtiden.

Inntil vi eventuelt ses, ønsker jeg deg/dere alt godt, og en flott sommer!

Sommerbrev 2022

Oslo/Norge, 21.06.2022

Vennlig hilsen

Geir Ugland Jacobsen

Partileder