Norgesdemokratene
Hovin kirke er Ullensaker kommunes eldste kirke og ligger sentralt i Hovingrenda. Det er en tømret korskirke som ble innviet i 1695. Kirken er en del av Den norske kirke og hører til Øvre Romerike prosti i Borg bispedømme.

Ullensaker går så noen griner

Det gjør i hvertfall SV i kommunen.

Hovin kirke er Ullensaker kommunes eldste kirke og ligger sentralt i Hovingrenda. Det er en tømret korskirke som ble innviet i 1695. Kirken er en del av Den norske kirke og hører til Øvre Romerike prosti i Borg bispedømme.

Romerikes Blad har innhentet en meningsmåling som viser at det går veien for Norgesdemokratene. Det ser ut for at ND skal få omtrent 2%. Om dette er riktik er det gode muligheter for at de kan komme på vippen sammen med Høyre og FRP. Mahmod Ahmad, i SV Ullensaker, er redd for at ND kan bli tungen på vektskåla.

Ullensaker går så noen griner

Våre egne websider viser via Google Analytics at det er overraskende bra aktivitet fra nettopp Ullensaker. Akkurat nå ligger de på tredje plass etter Oslo og Bergen.

Ullensaker går så noen griner

Sentralstyret gratulerer Ullensaker og andre kommuner med en fantastisk jobb. Vi vet det jobbes veldig godt over hele landet, men det er kanskje i distriktene det er lettest å få inn nye folk.

– En meningsmåling skal man jo alltid se edruelig på. Men skulle Norgesdemokratene komme på vippen og få et mandat, så er det nok til å gi høyresiden 23 mandater, kontra 22 hos de rødgrønne. Norgesdemokratene kan havne på vippen, og få Ullensaker til å gå i retning ytre høyre, sier han til Utrop.

Ahmad sier han ville sett dette som et politisk tilbakeslag.

– Jeg ser for meg at det kan bli en vanskelig situasjon med å samarbeide politisk i kommunestyret med et parti som har et såpass spesifikk syn på flerkultur og mangfold. Norgesdemokratene sier de er demokratiske, noe som er forsåvidt greit, men jeg frykter likevel at Ullensaker vil bli en mørkeblå kommune.

Utrop.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev: norgesdem.substack.com