Norgesdemokratene
Demokratene anmelder Rødt-politiker for trusler

Demokratene anmelder Rødt-politiker for trusler

Demokratene leverte mandag 14. november inn en anmeldelse mot partiet Rødts, Siavash Mobasheri, for brudd på straffeloven.

Grunnlaget for anmeldelsen er ytringer gruppeleder for Rødt sin bystyregruppe i Oslo, Siavash Mobasheri, kom med i full offentlighet den 30. oktober til en venstreradikal forsamling foran Stortinget.

Ytringene det gjelder er:

« … det er riktig, men la oss ikke glemme nazistene i Demokratene og nazistene i Alliansen.»

«Den nordiske motstandsrørelsen, Demokratene og Alliansen har ikke livets rett.»

«Deres prat om ytringsfrihet er bare et skalkeskjul for å dra samfunnsdebatten mot høyre og lage en grobunn for en fascistisk politikk.

Derfor skal de ikke ha rett til å ytre seg fritt i det åpne rom. Nazister skal alltid bli møtt med tydelig motstand. De skal overdøves og jages fra byen vår.»

Demokratene anmelder Rødt-politiker for trusler
Facebook
Demokratene anmelder Rødt-politiker for trusler
Facebook

Antidemokratiske uttalelser

Demokratene mener at utsagnene, både hver for seg og i sammenheng, er hatefulle og antidemokratiske, og direkte oppfordringer til brudd på straffeloven.

Demokratene har nylig sendt spørsmål til valgmyndighetene om slik oppfordring og karakterisering av politiske motstandere er akseptabel oppførsel fra noen som ønsker å stille til offentlige valg i Norge.

Da byrådsleder Raymond Johansen også deltok på nevnte venstreradikale forsamling, vil Demokratene spørre byrådsleder Raymond Johansen (AP) om han mener at det er greit at en byrådsleder applauderer feilaktige påstander om at politiske motstandere er nazister, samt ytringer om at de samme ikke har livets rett, og at de skal jages fra det offentlige rom?

De nevnte påstander kan ikke oppfattes som annet enn grov sjikane, urettmessig og skadelig offentlig stigmatisering, og oppfordring til vold.

Forholdet er derfor anmeldt.

Artikkelen er nylig publisert hos Lykten.no

iNyheter har også skrevet en sak om anmeldelsen her.

For de som har spørsmål til denne pressemelding kontakt: org-nest@demokratene.no