Norgesdemokratene

Norge trenger dyktige fagarbeidere

Norge trenger dyktige fagarbeidere«Det er bra at stadig flere tar Universitets og høyskoleutdannelse, men samfunnet kan ikke leve av akademikere aleine. Nasjonen Norge trenger også dyktige norske fagarbeidere i fremtiden. Etter min mening er det eksempelvis – minst like gjevt og nødvendig å være en flink rørlegger som en akademiker,» mener politisk nestleder for Demokratene i Norge, Vidar Kleppe, som også er fylkestingsrepresentant for Demokratene i Vest-Agder.

«En kommende rørlegger må først og fremst lære om rørleggerfaget og basisfagene. Etter min mening er det ikke avgjørende hvordan man bøyer nynorske verb om en skal lykkes i yrket. For å styrke kvaliteten i yrkesopplæringen må derfor næringslivet behov tettere knyttes opp til dagens yrkesopplæring,» mener Kleppe og legger til:

«Næringslivet må tidlig inn i ungdomsskolen, og vi må også sende yrkesfaglærere ut i næringslivet på hospitering, samtidig som bransjeorganisasjonene må involveres mer i utformingen av læreplaner. På denne måten vil yrkesfagene kunne gi langt høyere status – og samtidig bli mer attraktivt for dagens og fremtidens generasjoner med ungdommer».