Norgesdemokratene
Listetopp Rune i Sarpsborg er enig med Norgesdemokratenes program om det aller meste

Listetopp Rune i Sarpsborg er enig med Norgesdemokratenes program om det aller meste

Det er ikke mye 1968-modellen Rune Andreassen fra Sarpsborg er uenig med i Norgesdemokratenes program. Faktisk sliter han med å finne en enste ting. Som mange av Norgesdemokratenes tillitsvalgte har også Rune bakgrunn fra FrP. Skal vi i Norgesdemokratene gi en stor takk til Sylvi Listhaug fordi hun ikke lenger ville ha nasjonalkonservative i partiet sitt?

Se presentasjonen av 80 kandidater på 80 dager frem mot 10. september på demokratene.org/kandidater.

https://rumble.com/v32483w-listetopp-rune-i-sarpsborg-er-enig-med-norgesdemokratenes-program-om-det-al.html

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?

Jeg har egentlig alltid vært interessert i hvordan samfunnet fungerer – samfunnsfag og sosialøkonomi var yndlingsfargene mine, både i grunnskolen og i den videregående skole. Norgesdemokratene har et program som jeg enkelt kan identifisere meg med, og si meg enig med –  og det med samtlige punkter!

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkesting?

Jeg meldte meg inn i Sarpsborg Frp i 2016 og hadde blant annet hatt rollen som studieleder og valgkampleder. Jeg stod på 6. plass ved forrige kommunevalg og ble valgt flere utvalg, også som vararepresentant i bystyret, (nå som politisk uavhengig), siden jeg meldte meg ut av FrP 18.mai 2021. Yrkesmessig har jeg utdannelse og yrkeserfaring innen IT og skole (voksenpedagogikk). Har ellers bred erfaring fra blant annet domstol og industri, for å nevne noe.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Jeg er nok blitt bedre på å lytte enn tidligere og tenker meg ofte om både to og tre ganger før jeg kommenterer noe offentlig.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

Siv Jensen var faktisk et av mine forbilder med bakgrunn på hvilken måte hun kommuniserte med velgerne sine på. Christian Tybring-Gjedde har også vært en stor inspirasjon med tanke på hva sitter med av kompetanse. I dag er det selvsagt vår eminente leder, Geir Ugland Jacobsen, som med sin bakgrunn som siviløkonom, blide vesen og vennlige natur, er et mål til etterlevelse.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker?

Jeg setter meg rimelig raskt inn i lokale saker og er «faktanerd». Mener å tro at velgerne har et bilde av meg som en ærlig og real politiker, med beina på jorda.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Lokale saker: nei til bomring, statlig økonomisk styring av alders- og sykehjem i kommunen. Statlige overføringer for å kunne hanskes med den store immigrasjonen til kommunen – det er veldig urettferdig at Sarpsborg skal ta «støyten» for immigrasjonen. Nei til regulering av flere LNF-områder. Nei til støtte av Pridefestival og lignende. Avvikle alle kommunale stillinger relatert til klima.

Nasjonale saker: 100% grensesikkerhet. Repatriering av de som ikke skal være i Norge umiddelbart. Få tilbake kontrollen på strømmen vår. Ut av EØS og Schengen. Avvikle alle klimastillinger. Effektivere asylbehandling – man skal ikke trenere saker i årevis.

Internasjonale saker: Verdensfred og fødselskontroll. Miljøansvar for alle land.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Nå er det på tide med en endring før det er for sent. Vi må ta vare på landet vårt og kulturen vår.

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

inyheter.no er jo et bra sted å begynne.

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

Det er veldig spennende, da det er første gang Norgesdemokratene stiller til kommunevalg i Sarpsborg.

Listetopp Rune i Sarpsborg er enig med Norgesdemokratenes program om det aller meste