Norgesdemokratene
Tor er listetopp for Norgesdemokratene i Bergen for å bekjempe unødvendig byråkrati

Tor er listetopp for Norgesdemokratene i Bergen for å bekjempe unødvendig byråkrati

Tor Arnold Woldseth, født i 1952, har erfart at byråkratiet kan være en stor fiende. Som veteran med over 30 års fartstid i FrP, er han nå Norgesdemokratenes toppkandidat i byen mellom de sju fjell.

Se presentasjonen av 80 kandidater på 80 dager frem mot 10. september på demokratene.org/kandidater.

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert?

Interessen for politikk ble vekket for 30 år siden.  Det hadde sitt utspring i at enkeltindividets råderett ble krenket, og vi så det tydeligst de høye skatter og avgifter slik at enkeltindividets rådighet over sine midler ble mindre og mindre.                                                                                                            Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?  Det var at Norgesdemokratene vil ta Norge ut av ACER samarbeidet, og ha en annen handelsavtale med EU enn EØS avtalen.

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkesting?

Jeg har sittet i Bergen Bystyre for Frp siden 1995, altså 28 år.  Der har jeg vært kommunalråd, varaordfører og gruppeleder for bystyregruppen.  Denne kunnskap og erfaring tar nå med meg inn i Norgesdemokratene i Bergen.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Min personlig erfaring har vist at det trengs en alvorlig opprydding i det politiske systemet, bort fra et sosialstisk-kommunistisk-grønt samfunn og mer over til et samfunn som ivaretar enkeltindividet og dets frihet.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

I utganspunktet jeg ingen forbilder, men jeg er blitt inspirert av politikken som ble ført av Ronald Reagan i USA og Margareth Thatcher i Storbritannia.  Den har påvirket meg gjennom at jeg vil ha mest mulig handlingskraftige vedtak til fordel for enkeltindividet i bystyret, hvor jeg har erfart at byråkratiet kan være en stor fiende.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker? 

Jeg vil hevde at jeg er løsningsorientert og handlingskraftig i politiske spørsmål, og er også en ombudsmann for den enkelte borger.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Jeg ønsker å få redusert byråkratiet til et minimum slik at skattekronene blir brukt på førstelinjetjenesten innen skole, omsorg og helse.  Videre ønsker jeg også å fjerne eiendomsskatten.


De viktigste sakene nasjonalt er at bompenger fjernes som finansieringskilde for veier, samt at en bruker skattekronene på nordmenns ve og vel, og slutter med å være verdensmester i å være verdensmester i å gi skattekronene til alle verdens land.

Internasjonalt, at Norge trekker seg ut av alle organisasjoner som kun er ute etter å tappe Norge for midler, samt å påføre Norge regler som er i strid med hva vi selv mener er riktig.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Da ville jeg sagt at Norge burde trekke seg ut av alle avtaler som er inngått under “det grønne skiftet”, og ACER, og andre organisasjoner som binder opp Norges selvråderett, slik at Norge kan bygge seg opp igjen til et sterkt og velfungerende samfunn hvor fokus er enkeltindividet.

Stat og kommune skal være til for enkeltindividet, ikke som i dag hvor enkeltindividet er til for stat og kommune.

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

YouTube samt nettsidene for bystyre/kommunestyre, fylkeskommune og Storting.

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

Det å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene er kjekt.  Partiet er en liten organisasjon som er under utvikling og oppbygging.  Den største utfordring er å få belyst vår politikk i media.  Dette er en demokratisk utfordring!