Norgesdemokratene
Mari Elise Klokseth ønsker en fredelig og demokratisk revolusjon i Kongsberg og Norge.

Mari Elise er listetopp i Kongsberg for å lede en fredelig og demokratisk revolusjon

Selv om Mari Elise Klokseth (28) mener det er gode grunner til å se mørkt på verden, gir engasjementet i Norgesdemokratene henne håp, og derfor leder hun an i kampen i Kongsberg for å jobbe for en fredelig, sosial og demokratisk revolusjon til folkets beste som tar et oppgjør med urett og korrupsjon.

Se presentasjonen av 80 kandidater på 80 dager frem mot 10. september på demokratene.org/kandidater.

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?

Jeg har alltid vært engasjert. Jeg ønsker rett og slett en revolusjon. En sosial og politisk reform, som kommer folket til gode. Vi må hjelpe hverandre, og ikke bare gjøre fåtalls mennesker rikere. Alle har rett på et rettferdig liv, med behandling som er verdig. Jeg er lei av urett, korrupsjon og sensurering. Norgesdemokratene er det eneste anti-globalistiske partiet jeg veit om, og egentlig det eneste partiet som bruker sunn fornuft. Dessverre er det ikke så mange som veit hva det er, så jeg håper å vekke dem og fortelle at deres stemme er like viktig som andres. Vi kan endre fremtiden.

Mari Elise Klokseth ønsker en fredelig og demokratisk revolusjon i Kongsberg og Norge.
Mari Elise Klokseth ønsker en fredelig og demokratisk revolusjon i Kongsberg og Norge.

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkesting?

Jeg er oppvokst i Jondalen, ei lita bygd i Kongsberg, her gikk jeg på skole og fikk noen fine og trygge oppvekst år uten rus, bråk eller krim. Jeg synes det er viktig å ha bygdeskolene, med tanke på oppfølging, mindre kjøring og bevare de mindre lokalsamfunn på forskjellige steder. Jeg er utdannet og jobber som frisør, og kommer tett på folk. Jeg veit hva som plager nordmenn, og jeg mener at i et ekte demokrati skal alle få riktig og sann informasjon, og kunne ha en stemme i store besluttninger. Alle skal ha rett til hjelp, og vi må sørge for Norges befolkning før vi skal løse alle andre verdens problemer. Systemet er ødelagt. Vi betaler i dyre dommer moms, skatt og avgifter. De fleste av oss har ikke engang råd til en normal kost, eller nødvendig tannlegebehandling. Selv har jeg erfaring i psykiatrien siden jeg først fikk diagnosen ADHD som 16 åring, og opplevd både svikt og hjelp fra det offentlige, da har jeg vært heldig. Det er noen behandlere som gjør en god jobb, men når systemet er ødelagt så stopper det av seg selv. Det går utover så mange menneskers liv hvis det ikke blir gjort riktig, og dette går så videre i arv til deres barn. Jeg kjenner mange mennesker som har blitt behandlet urettferdig og uverdig av det offentlige, og fått mange år av livet sitt ødelagt pga svikt.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Jeg ser denne verden har forandret seg mye på de 28 årene jeg har levd. Den siste tiden synes jeg ting har havnet helt på huet, og det virker som de store politikere ikke tar hensyn til våres stemmer lenger. Jeg håper å kunne bidra til en forandring. Jeg personlig har sett dette en stund, og det er hva denne globaliseringen handler om. Å få total kontroll over land og byer, samt menneskers liv. Jeg er en frihetskjemper, så jeg ønsker dette for mine medmennesker. Vi må kjempe for vår rett. Rett til å bestemme selv om man vil vaksineres eller ikke. Rett til abort hvis man har behov for det. Rett på riktig psykisk hjelp, og ikke minst, at alle skal ha tak over hodet i Norge. Vi må respektere de eldste, som har levd et langt liv og nå blir stuet bort i overfylte eldresentre, med minimal besøkstid og stimulering. Dette gjelder også pasienter, og barn.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

Jeg har ingen forbilder, men det finnes mange smarte, gode og engasjerte mennesker overalt, blandt dem er deg og meg. Det er vel mine forbilder, de menneskene som er gode med hverandre, og prøver å hjelpe hverandre. Men sannhet, kjærlighet og frihet er min inspirasjon. Jeg ønsker at min familie, venner og medmennesker kan se en lys framtid, og at vi sammen kan skape noe bra. Jeg ønsker ikke at vi skal leve i frykt.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker?

Jeg er veldig intuetiv, og arbeider best etter hva min energi tillater. Jeg har engasjert meg mye i folks problemer, og nå er det på tide at det kommer fram i dagens lys hva som trenger å forandres. Jeg kan fint stå på for hva jeg tror på, for dette er hva sjela mi brenner for.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Lokalt er det viktig for meg å bevare bygdeskolene som jondalen og Berg, eldreboliger som Solstad og fritidstilbud som ikke bare er fotball eller annen typisk idrett. Jeg er for mer fysisk aktivitet i skolen, og mindre lekser. Jeg er for at folk skal få mulighet til å lære mer om vårt indre, som følelser og psykologi, så vi kan lettere forstå oss selv og andre. Dette er viktig i tid med tanke på hvor lite normal sosialisering det er nå kontra 10 år siden. Mange sliter økonomisk, psykisk, og sosialt. Det er et resultat av “The Human condition”. Vi hadde en episode her i kongsberg hvor en politimann grovt banket og kvalte en 26 åring, dette for meg er resultatene av for dårlig oppfølging av etikk. Det er mange som blir gærne nå for tiden, og vi trenger å styrke psykiatrien, politi og offentlige tjenestefolk. Det systemet vi har fulgt til nå er utdatert, og har desperat behov for en reform. Folks helse og vel bør være en prioritet, såvidt jeg veit er det få som får riktig behandling. Dette gjelder også all ungdom som har tatt sitt liv de siste årene pga manglende hjelp og behandling fra psykiatrien. Internasjonalt vil jeg ha slutt på privatbedrifter som kan kjøpe opp land, media og banker. Det skal ikke være slik at fåtalls mennesker eier alt. Vi må styrke samhold og fred, før vi ødelegger hele planeten.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Våre forfedre risikerte alt for at vi skal ha det slik vi har hatt det til nå. De ga sine liv for at vi skulle ha en fremtid i frihet, la oss ikke kaste bort dette. Hver og enkelt av oss har en stemme, vi har en kraft. Bruk den. Norge først.

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

Dokumentaren Zeitgeist er verdt å se. Det handler om mye, blant annet verndesøkonomien.

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

Det gir meg endelig en grunn til å bruke kraften jeg har kjent på hele livet, til å bruke stemmen min for humanitære formål. Jeg tror de aller fleste av oss er enig at det begynner å se mørkt ut i verden, og vi trenger å løfte de som kanskje har gitt opp. Det er ikke for seint å gjøre en endring. Men det krever at folk bryr seg litt om å ville ha en forandring også, jeg går foran og viser vei, og det kan være både skummelt og fantastisk. Vi lever i en spennende tid nå. Og jeg ønsker å bidra til at vi kan få Norge tilbake.

Mari Elise er listetopp i Kongsberg for å lede en fredelig og demokratisk revolusjon