Norgesdemokratene
Siviløkonomen Jim Brian vil hindre Europas selvmord og stiller som listetopp i Vefsn

Siviløkonomen Jim Brian vil hindre Europas selvmord og stiller som listetopp i Vefsn

Jim Brian Ingebrigtsen (58) tar inspirasjon fra Jens Bjørnebo, Henrik Ibsen og den dystopiske romanen «1984» med mange likheter til dagens samfunn hvor Europa forkaster billig og stabil energi til fordel for ineffektive energiformer som er avhengig av massive subsidier. Nå er han leder for Norgesdemokratene i Nordland, nummer seks på fylkeslista og listetopp i Vefsn.

Se presentasjonen av 80 kandidater på 80 dager frem mot 10. september på demokratene.org/kandidater.

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?

Jeg har alltid vært politisk interessert, og har alltid vært opportunistisk i den forstand at jeg stiller spørsmål til- og utfordrer etablerte “sannheter”. Jeg ble imidlertid ikke aktiv i politikken før jeg meldte meg inn i Norgesdemokratene i 2020. Ble valgt som fylkesleder for Nordland og drev aktiv valgkamp foran stortingsvalget i 2021. Det som motiverer meg er selvfølgelig å bidra til å skape forandring. Jeg mener landet er på helt feil kurs og at våre rikspolitikere er fanget av globalismen, med de følger det får både nasjonalt og lokalt.

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkesting?

Jeg har en svært allsidig yrkesbakgrunn. Jeg er siviløkonom med spesialisering i miljø-økonomi, men har også fagbrev som industrimekaniker og teknisk fagskole innen maskinteknikk. I dag jobber jeg som økonomileder for en videregående skole. Fra privat næringsliv har jeg erfaring fra tekstilbransjen, olje og gass, mekanisk industri, bygg- og anlegg og landbruk. Offshore har jeg også erfaring med en en periode. Innen offentlig sektor har jeg jobbet som næringskonsulent, økonomisjef for kommune, økonomisjef for avfallsselskap, leder for pleie og omsorg, mottaksleder og NAV-konsulent. I dag har jeg også en ekstrajobb innen psykiatritjenesten. Jeg tror at den erfaringen jeg har både fra gulvplanet og som leder og fagperson er viktig å ta med seg som politiker.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Alle mennesker er født fri (i hvert fall de aller fleste). Jeg har vært heldig i livet og er der jeg er i dag på grunn av at jeg har brukt min personlige frihet. Jeg har en sterk oppfatning av at den individuelle friheten er i spill med dagens globalistiske politikk, med meningskontroll, sanksjonering, sensur og kansellering. Ytringsfriheten er selve fundamentet i et demokrati, og når politiske krefter vil kneble min og andre stemmer får jeg en slags klaustrofobisk reaksjon. Eneste veien ut av dette er å yte motstand. I det vi underordner oss slike mørke krefter har vi tapt, og vi har et tyranni.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

Mitt største forbilde er min far. Han var også politisk interessert, og hvordan han klarte å gjennomskue agendaen til den politiske eliten er for meg en gåte den dag i dag. Han hadde bare NRK og TV2 og leste A-pressen, men tenkte selv og lot seg ikke påvirke av propaganda.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker?

Jeg er en analytiker og vil ha relevante fakta på bordet før jeg tar stilling til et problem. Jeg er ganske direkte i min kommunikasjon, og det kan være på godt og vondt. Men jeg er alltid respektfull overfor andre mennesker og skiller mellom sak og person.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Energipolitikk er min hjertesak. Jeg ser med uro på at hele Europa er i ferd med å begå økonomisk selvmord ved å velge bort stabile og billige energiløsninger mot subsidieavhengige og kostbare energiløsninger. Alt dette på grunn av klimasvindelen som bare er et redskap for å flytte penger fra middelklassen/arbeiderklassen og til finanseliten, og dermed fjerne makten fra folket. Denne politikken vil også gjøre våre kommuner fattigere og redusere kommunenes handlingsrom. Jeg er også svært opptatt av at Norge skal ha en selvforsyningsgrad på mat som ikke bare sikrer oss i krisesituasjoner, men også sikrer det norske folk trygg og sunn mat. Derfor vil jeg også bidra til å sikre matjord og utvikle landbruket i kommunen.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Norge ut av globalistenes klør.

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

Jeg mener George Orwell`s «1984» burde leses av alle politikere. Hør lydbok på engelsk, eller les den på Nasjonalbibliotekets nettsider. Dette er en kraftig advarsel om det dystopiske samfunnet som vil vokse fram dersom vi sover i et demokrati. Ellers har jeg stor sans for Jens Bjørneboe og Henrik Ibsen. Følg lenkene til deres komplette verk hos Nasjonalbiblioteket.

Asle Tojes bok “Gullbrikkespillet” er også en interessant bok som omhandler utviklingen av Europa og de mange feilvalg som er gjort. Når det gjelder media, så vet vi jo at de største (inkl. nyhetsbyråer) er eiet av store finansforetak med sin egen agenda og verken journalister eller redaktører har særlig store frihetsgrader. Derfor er det skapt et marked for alternative/frie medier som har bedre journalistikk og som i langt større grad stille kritiske spørsmål. Men jeg anbefaler å få input fra flere sider.       

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

Det er veldig givende og interessant å være engasjert i Norgesdemokratene. Man lærer hele tiden noe nytt og det er mange svært kunnskapsrike og gode personer i partiet. Som politiker må man prøve å holde seg oppdatert om hva som skjer i verden. Vi lever i en kompleks verden og det er lett å bli forvirret av alt som skjer i vår tid. Mye som skjer er styrt av store finansforetak og korrupte politikere som har latt seg kjøpe. Som politiker klarer man å gjennomskue dette, men å opplyse den jevne borger om agendaen til denne eliten er en større oppgave som tar lengre tid. Det som er synd er at vi har ikke god tid på oss for å snu alt dette.

Siviløkonomen Jim Brian vil hindre Europas selvmord og stiller som listetopp i Vefsn
Siviløkonomen Jim Brian vil hindre Europas selvmord og stiller som listetopp i Vefsn