Norgesdemokratene
Tømreren Jørgen verne om grendeskolene og stoppe velferdsmigrasjon til Stange

Tømreren Jørgen verne om grendeskolene og stoppe velferdsmigrasjon til Stange

For Jørgen Rudi (49) er det kun Norgesdemokratene som har en edruelig politikk, og derfor stiller han som listetopp i Stange i kommunevalget 11. september. En av de vikigste sakene er å beholde grendeskolene i Stange.

Se presentasjoner av andre kandidater på demokratene.org/kandidater

Jørgen presenterer seg selv på følgende måte:

Mitt navn er Jørgen Rudi. Jeg er 49 år, gift med Evelyn i 21 år og sammen har vi to sønner på 24 og 25 år. Jeg er utdannet tømrer, og har fagskoleutdannelse innen Forvaltning, drift og vedlikehold. Jeg har jobbet i Stange kommune i 22 år, de siste 2 årene som Drifts- og vedlikeholdsleder.

1. Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?

Jeg har bestandig vært samfunnsinteressert, og når jeg nå ser at dagens politikk er i ferd med å skjære helt feil vei. Derfor ville jeg gjerne være med å prøve å gjøre en forskjell. Norgesdemokratene er det eneste partiet som har en fornuftig og edruelig politikk, derfor er det dette partiet som jeg er mest enig med.

2. Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommunestyret?

Jeg har en forholdsvis lang erfaring fra arbeidslivet, noe som virker å være så og si fraværende hos våre rikspolitikere. Jeg evner og se løsninger på problemstillinger rundt meg, og jeg innehar sunn fornuft. Min fartstid som ansatt i kommunen vil også være relevant i så måte.

3. Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Mine personlige erfaringer er at det ofte er både lange og tunge prosesser i offentlig og kommunal sektor.

4. Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

Det må vel være mine foreldre, som har lært meg å jobbe iherdig og gjøre jobben ferdig på en skikkelig og redelig måte.

5.Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker?

Min arbeidsstil er å være ryddig og ærlig og stå for det man sier.

6. Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Lokalt: De viktigste sakene her er skolestrukturen og å bevare bygda slik at vi får trygge oppvekstvilkår for våre barn og barnebarn.

Nasjonalt: Det er viktig å ta tak i den offentlige sløsingen, at vi må bli mer selvberget på mat, begrense innvandringen, skrote vindkraftutbyggingen og få tilbake selvråderetten over vannkrafta og kraftprisene våre.

Internasjonalt: Jobbe for å få Norge ut av EØS slik at ikke alt blir styrt i EU, vi må få tilbake selvråderetten over Norge, få Norge ut av Parisavtalen

For å få disse sakene på dagsordenen, må det hele tiden fokuseres på hva som er det beste for Norge og dets innbyggere.

7. Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Norge skal være herre i eget hus, og ikke bli styrt av andre lands ledere med helt andre agendaer. Det norske folk skal settes først av norske politikere.

8. For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

Document.no Man bør søke på og lese det meste av nyhetssider på nettet og trekke sin egen konklusjon, bruke sunn fornuft. Man må være kritisk til hva som blir servert fra media. La den sunne fornuften råde.

9. Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

Det er lettere enn jeg hadde trodd. Jeg var skeptisk til å begynne med, da det har versert mye negativt, men er blitt positivt overrasket over hvor mange positive tilbakemeldinger jeg har fått, både privat og i jobbsammenheng.

Stanges lokalprogram:

  • Bevare grendeskolene! Vi vil det skal lyttes til foreldre til barn i grendene om hvor og hvordan de vil skolehverdagen skal se ut.
  • Bevare bygda og tilrettelegge for mer spredt bebyggelse
  • Vi er imot bompenger på sidevegene til fx E6 og Rv3/25
  • Vi ønsker å ruste opp helse- og eldreomsorgen i kommunen
  • Vi ønsker ikke flere velferdsimmigranter.