Norgesdemokratene
Roy Tore, anti-globalisten med bred forsvarserfaring er listetopp i Våler

Roy Tore, anti-globalisten med bred forsvarserfaring er listetopp i Våler

Som listetopp for Noregesdemokratene i Våler, Østfold, er Roy Tore Ottesen, født 1961, en veteran fra Forsvaret med en karriere på 38 år med erfaring fra de fleste garnisoner i Norge, samt internasjonal erfaring fra misjoner i Bosnia, Kosovo og Afghanistan. Roy Tore er en gjennomført anti-globalist. Se hans presentasjonsvideo under:

Dette sier Roy Tore om seg selv:

Jeg vil støtte utviklingen av en politikk som er et reellt alternativ til den sentralt bestemte og politisk korrekte visjonen, adoptert av det politiske etablissement. Det betyr i praksis alternativ til politikk med opphav fra den FN-approberte «Agenda for det 21. århundre».

Det er meningsløst å opprettholde et høyt antall politiske partier dersom alle aktivt sikter mot et samfunn der en politisk elite gir bort landets selvråderett til overnasjonale fora, i særdeleshet ettersom befolkningen blir holdt uvitende om konsekvensene av politikken som føres. 

Et tverrpolitisk vanstyre bekrefter at utfordringen stikker dypere enn feilrettet idealisme eller inkompetanse. Den politiske elite har konsekvent og åpenlyst innordnet seg med andre oppdragsgivere enn egen befolkning, selv om det ved valg til institusjonene for myndighetsutøvelse er berettigede forventninger til at representantene opptrer i samsvar med programmet de ble valgt på, og på vegne av befolkningen som valgte. Dagens praksis viser at befolkningen ikke har reell medbestemmelse, og blir dupert av et statsstøttet apparat av massemedier.

I kontekst av Norge som «et lite land i en stor verden» vil jeg støtte visjonen til Norges-demokratene om å bevare nasjonalstaten og dens rett til å danne egen regjering, bevare retten til privat eiendom, bevare patriotisme til fedrelandet og bevare familien som enhet for oppdragelse og trygg oppvekst.

Både regionalt og nasjonalt vil en realistisk ambisjon være å få øket den generelle kjennskapen til partiets politikk og slik danne grunnlag for fremtidig oppslutning. 

Presentasjonen fortsetter under bildet.

Roy Tore, anti-globalisten med bred forsvarserfaring er listetopp i Våler

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene

Etter avsluttet yrkeskarriere i Forsvaret har jeg fått mer tid til å sette meg inn i internasjonal og nasjonal politikk ved å lese artikler og kilder som er tilgjengelige, i tillegg til MSM. Dette har vært en oppklarende og bekreftende erfaring som viser stor forskjell i faktagrunnlag og endog virkelighetsoppfattelsen til MSM og uavhengige eller såkalte “alternative” medier, om f eks Covid-19, klimaendringer og migrasjon, der MSM kun fronter et sentralt bestemt og “politisk korrekt” budskap til tross for manglende objektivt faktagrunnlag eller troverdige begrunnelser. Det mest oppklarende er at dette er bevisst fordi det konsekvent er sammenheng med den FN-vedtatte “agenda for det 21. århundre” og standpunktene til dagens politiske institusjoner med MSM som mikrofonstativ. Ved deltakelse på informasjonsmøte for Norgesdemokratene på Litteraturhuset og partiets Landsmøte på Gardermoen i fjor oppdaget jeg at det er flere som har sammenfallende oppfatninger og gir gode anledninger til relevante meningsutvekslinger. Jeg tenkte derfor at dersom jeg ikke gjør noe selv, kan jeg delvis skylde meg selv ved min stilltiende aksept for tingenes tilstand. Dette motiverte meg til å engasjere meg lokalt for å bidra med det jeg kan i samsvar med både visjonen, ambisjonen og programmet til partiet der jeg kjenner meg mest hjemme.       

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkesting

Jeg vedlegger en komplett CV som viser yrkeserfaring og formell utdanning. Med erfaringen etter 38 år i Forsvaret, både fra befalsskole, krigsskole, stabsskole og etterretnings skole, tjeneste fra de aller fleste av hærens norske garnisoner, tjeneste i internasjonale operasjoner i Bosnia, Kosovo og Afghanistan, samt 5 års tjeneste som rådgiver/trainer for militære myndigheter i Latvia/Baltikum og Georgia/Kaukasus har jeg tro på oppriktig, sannferdig og entydig kommunikasjon med mennesker av ulike politiske preferanser, nasjonaliteter, forutsetninger, meninger, holdninger og verdier. Dette vil jeg kunne ta med meg inn i kommunestyret i Våler kommune.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement

Desto større konsekvenser reguleringer og føringer vil ha for andre mennesker, desto større pålitelighet, troverdighet og gjennomtenkt nødvendighet må ligge bak involveringer og reguleringer. Dette gjelder generelt i fred og særskilt i konflikter. Denne erkjennelsen har gjort meg oppmerksom på at dagens bemanning av institusjoner for myndighetsutøvelse går inn for reguleringer, bestemmelser og beslutninger som gjøres på vegne av “andre”, inklusiv endog avståelse av selvråderett og suverenitet til andre organisasjoner, institusjoner, nasjoner eller aktører, som til overmål ikke er demokratisk valgt eller står ansvarlig overfor befolkninger. Dette bryter med all sunn fornuft nedfelt i politisk kultur, som kan kartlegges ved sporing av hva befolkningen mener er rett og galt, godt og dårlig, hva de er stolt av og hva de er skamfulle for. Befolkningen tror således at representantene de velger hegner om den samme politiske kultur, vil representere befolkningen og arbeide til det beste for befolkningen og nasjonen, og ikke benytte enhver anledning til å overlate nasjonal selvråderett og suverenitet til globale institusjoner, som forståelig nok har en annen agenda enn befolkningen til styresmaktene som overdro myndigheten og råderetten.

Opplevelsen av den tverrpolitiske enigheten om den FN approberte “agenda 2030” med one-world-government i the-new-world-order klart beskrevet i boken The Great Reset er skremmende, fordi tilslutningen ikke utelukkende kan forklares ut fra uvitenhet, inkompetanse eller økonomiske incentiver. Møte med agenda om etablering av “bærekraftige befolkningssentra” i FN regi i 1992 med forpliktende tilslutning fra 180 nasjoner, et møte med agenda om mulige bestemmelser vedrørende “befolkningseksplosjon” i 1994 med forpliktende tilslutning fra omtrent samme antall stater, samt f eks møte mellom WEF og FN i New York i juni 2019 om etablering av en “strategisk allianse” som innebærer involvering av drøyt 1000 multinasjonale selskaper i global myndighetsutøvelse i regi av FN er nå “internasjonale forpliktelser”.

Tilslutningen til Agenda-2030 kan følgelig forklares med ideologisk overbeviste politikere som heftig og begeistret ønsker å bidra til å etterleve landets “internasjonale forpliktelser” uansett hvor destruktive disse forpliktelsene vil være for egne befolkninger.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person

Jeg så det TV-sendte profil intervjuet med Geir Ugland Jacobsen fra perioden som FrP fylkesleder i Oslo. Oppriktig, uredd og forståelig tale med entydige argumenter. Når FrP noe tid senere ekskluderer en rekke profiler, inklusive fylkeslederen i Oslo, og understreker egen profil som liberalt sentrumsparti forlot jeg i det stille partiet, det vil si, jeg sluttet å stemme på dem. Jeg tror at fremtiden i norsk politikk tilhører (nasjonal) konservative politikere, de som prioriterer nasjonal selvråderett og suverenitet. De som har påvirket meg mest som person er fortsatt egne foreldre. Har forøvrig moderate forventninger til dagens sittende regjeringssjefer og politikere ved deres helhjertede fokus mot globale utfordringer, globale løsninger fra globale institusjoner, til tross for mistanker og plausible indikasjoner på at de globale institusjonene selv er delaktige i disse utfordringene. Har berettigede forventninger til at oppslutningen om globale institusjoner vil endres innen få år.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker

Jeg er ekstrovert og kan jobbe individuelt og selvstendig eller i grupper der dette er nødvendig. Jeg setter meg delmål, og tenker gjennom gjennomføring før jeg går videre med neste del. Jeg er tålmodig og respekterer nødvendig formalia og etikette, verdsetter objektive fakta som kommuniseres entydig og forståelig. Dette vil uten tvil påvirke min rolle uansett hva den blir.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen

Lokalt vil jeg bidra til å hindre økning i eiendomsskatt ved skattlegging av boliger og hytter, bidra til økning av tempo for bygging av sykkelstier, stimulere motivasjon for å bevare ulv som del av kommunens fauna, fjerne gender forvirring fra curriculum i grunnskolen.

Nasjonalt er de viktigste sakene for meg å avslutte EØS samarbeidet, utmelding av fora for øvrig som står i motsetning til nasjonal selvråderett og suverenitet. Dette er inklusiv, men ikke begrenset til FN og tilsluttede institusjoner/organisasjoner, avslutte utredninger om EU-medlemskap, avslutte levering av norsk kraft som kommersielt produkt tilgjengelig for hele Europa, fjerne drivstoffavgifter/redusere priser.

Internasjonalt er de viktigste sakene for meg å få avsluttet verdens banksystemet, med avhengighet for alle verdens banker, herunder en mer rettferdig/rimelig fordeling av finanser/ressurser, nødvendig tilpasning for en sømløs overgang til et fler-polært system med flere globale aktører, legge til rette for bevaring av suverene nasjonalstater, gjerne på bekostning av dagens globale institusjoner, gjøre forvaltningen av internasjonal bistand via Norad og NGO er transparent, pålitelig, lovlydig og rettferdig.

Vil personlig bidra til å få dette på dagsordenen ved å utnytte muligheter for å gi informasjon, orienteringer og foredrag ved folkemøter.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt

Norge er et fritt, selvstendig, suverent og udelelig land som ivaretar menneskeverd og håndhever menneskerettigheter. Bemanningen i institusjonene for myndighetsutøvelse skal velges av befolkningen, representere befolkningen, arbeide til befolkningens og nasjonens beste, stå til ansvar for befolkningen og IKKE til globale institusjoner der bemanningen ikke er demokratisk valgt etter transparente kriterier eller står ansvarlig overfor tilsluttede staters befolkninger. Dersom de ikke har evne, og/eller vilje til dette skal de byttes ut, og ansvar skal gjøres gjeldende. Betydningen av demokrati med befolkningens medbestemmelse innebærer at befolkningen må gis mulighet for påvirkning ved personvalg av statsråder. Dagens MSM, inklusive alle mediene i Schibsted, A-media, Polaris, NRK, TV 2 bør fratas lisens i påvente av resultat av granskning av bindinger samt etterutdanning av journalister, redaktører og administrasjon med fokus på etterrettelighet, sannhet, nyhet og respekt for objektive fakta, på bekostning av skreddersydde produksjoner på sentralt bestemte føringer.       

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene

Det er motiverende selv om MSM, hovedstrømsmediene på norsk, har gjort en iherdig innsats med å stigmatisere alt partiet står for. Anser at valgkampen er i gang forut for kommunevalget til høsten. Det skal deles ut en rekke brosjyrer med sentrale saker fra partiets program. Det gjenstår å se om oppslutningen til partiet blir tilstrekkelig til at noen fra partiet får plass i kommunestyret.