Norgesdemokratene
Fattige barn

Gir bort møtegodtgjørelsen

Gir vekk halvparten av møtegodtgjørelsen til fattige barn. Bystyrepolitiker og utvalgsmedlem, Makvan Kasheikal, utfordrer alle Kristiansands politikere til å gjøre det samme.

Vi har et stort fattigdomsproblem i Kristiansand kommune, sier Makvan Kasheikal i Demokratene.

Vi vet at det er mange familier og barn som har det vanskelig, og så tenker jeg at også vi politikere må bidra, og da vi må begynne med oss sjøl.

Som medlem av kommunens Arbeids- og integreringsutvalget, mottar Kasheikal 2650 kroner for hvert møte han deltar på. I år dreier det seg om 10 møter for hans del, og nå ønsker han å gi bort halvparten av disse pengene til det barn måtte trenge nå før jul.

– Det er jo utrolig mange frivillige organisasjoner som gjør en god jobb på dette området. Blant annet Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon, Blå kors eller Matsentralen. Det viktigste er at pengene kommer til de barna som trenger det. 

Kasheikal mener dagens møtegodtgjørelser er altfor høye, og hans parti har foreslått betydelige kutt, men har fått lite gjennomslag for det. Derfor utfordrer han i stedet samtlige av byens politikere til å gi bort en del av disse pengene til et godt formål.

Flest fattige med innvandrerbakgrunn

– Her må alle bidra. Men spesielt vil jeg utfordre leder i Arbeids- og integreringsutvalget, Abdullahi Mohamed Alason fra Arbeiderpartiet, sier Kasheikal.

– Vi har begge innvandrerbakgrunn og statistikken viser tross alt at 60 prosent av barna som lever i vedvarende fattigdom i Kristiansand, har innvandrerbakgrunn.

Kasheikal håper nå at de fleste av Kristiansands politikere tar utfordringen for å gi byens fattigste en litt varmere jul.

Godtgjørelsene gjør nok at politikerne tjener mer enn mange, og i et demokrati er vi ikke tjent med å ha store avstander, verken sosiale eller økonomiske, mellom politikere, tillitsvalgte og folk flest. Jeg har begynt med meg sjøl, og utfordrer nå alle Kristiansands 71 bystyrepolitikere til å gjøre det samme.

Artikkelen er også publisert i Fædrelandsvennen (bak betalingsmur).Nyhetsbrev!

Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev.
Første utsending skjedde i midten av november 2020.