Norgesdemokratene

Redusert egenandel

Demokratene vil fjerne egenandeler for helsetjenester og sosiale tjenester for de med lavere inntekt enn 3 ganger grunnbeløpet (3G).

Demokratene vil sterkt redusere bruken av egenandel på reseptbelagte medisiner. Ved medisinsk behov for briller eller linser bør dette falle inn under refusjonsordningene i helsesektoren.

I mange land er det stor sammenheng mellom hvor mye du som pasient betaler selv, og hvor god behandling du får. I Norge har vi satset på fellesskapet. Kommersialisering og økte egenandeler er to skritt på vei mot et samfunn der penger til slutt blir viktigere enn helse.

Demokratene tror ikke dette er bra. Vi vil gå motsatt vei. Vi vil investere i de offentlige sykehusene, helsearbeidere, nye bygg og moderne utstyr — samtidig som vi holder egenandelene lave.

Vi vil også ha gratis tannhelsebehandling fram til 21 år, og vil med egenandelstak innføre skjermingsordninger for tannhelseutgifter til personer med svak økonomi og dårlig tannhelse.

Tennene er faktisk en viktig del av kroppen, selv om ikke stortingspartiene har forstått dette.

Demokratene vil fortsette å jobbe for å forbedre ordningene for refusjon gjennom folketrygden, til det norske folk som lider av ulike sykdommer, sier Demokratenes leder, Makvan Kasheikal til media.Nyhetsbrev!

Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev.
Første utsending skjedde i midten av november 2020.