Norgesdemokratene

Barnevernet sliter med troverdigheten

Kleppe«Regjering må snart skjønne at det er på tide å gjøre noe drastisk for å styrke troverdigheten til barnevernet.  Norge presterer å være helt i verdenstoppen når det gjelder kostnader og omsorgsovertakelser. I mange saker burde disse midlene uten tvil heller vært brukt til å hjelpe familier som sliter – slik at barn og foreldre med den rette hjelpen i langt større grad enn i dag kan vokse opp i sine egne trygge hjem,» mener Demokratenes nestleder Vidar Kleppe.

«Når man ender med en omsorgsovertakelse så skulle det egentlig være en selvfølge at barn da kan vokse opp hos sine besteforeldre eller andre i nær familie. Ja vi trenger et barnevern, men mye må endres til det bedre,» mener han.

Barnevernet har vært under knallhard internasjonal kritikk de siste årene, fordi barnevernet fjerner barna fra deres foreldre med svært dårlige argumenter, oftest basert på en tilfeldig synsing om at foreldrene «mangler omsorgsevne», altså ikke regnes for å være dyktige nok foreldre. Flere saker mot det norske barnevernet venter nå på å bli behandlet av Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen der nåløyet for å få sakene til behandlet er svært smalt.