Norgesdemokratene

EØS er mer enn en handelsavtale

EØS er mer enn en handelsavtale«De som sier EØS bare er en handelsavtale, lurer deg» Det hevder Jorunn Aaselle Olsen som er tredjekandidat på stortingslisten til Demokratene i Norge i Vest Agder. Hun dokumenter det med følgende spørsmål: «Hvorfor skal vi ha 1100 EU direktiver som styrer Norge? Hvorfor skal EU retten dømme i siste instans og ikke høyesterett slik det står i grunnlovens paragraf 88? Hvorfor må EU gi godkjenning til Schengen – landene for å holde grensekontroll?»

«Ett land uten egne grenser og bestemmelsesrett til grensene sine, er ikke ett eget land lengre,» sier hun. Og legger til: «Gro Harlem Brundtland fikk EU nei i 1994. Men hun sørget for å få Norge inn i EØS fra 1 januar 1994! Forkledd som en handelsavtale!»

Aaselle Olsen viser til følgende eksempler på styring fra EU: «Den differensierte arbeidsgiveravgiften er flere ganger endret på. Råderetten over naturressursene, alkoholpolitikken, likestilling, distrikts-og regionalpolitikken og arbeidslivet er noen eksempler der avtalen griper inn» «Synes du fortsatt EØS er en handelsavtale,» spør hun til slutt.