Norgesdemokratene

Ønsker Israel til lykke med naturgassprosjekt

Ønsker Israel til lykke med naturgassprosjektIsrael planlegger verdens største undersjøiske gassledning. Det ambisiøse prosjektet vil binde Israel sammen med Hellas og Kypros og muligens Italia. Det er beregnet til å koste mellom 50-60 milliarder kroner. Håpet er at første gassleveranse til Europa skal være klar innen 2025. Prosjektet skal presenteres på G-7 møtet på Cicilia i Italia i mai 2017, ifølge Jerusalem Post. Det liker Israel-vennen Jorunn Aaselle Olsen.

Aaselle Olsen er leder for Demokratene i Vennesla og varamedlem til Demokratenes sentralstyre. Hun er en ivrig Israel-venn, og er glad for at Israel nå er i ferd med å bli en eksportør av naturgass. Dessuten er hun enig med den israelske energiministeren Yuval Steinitz som mener at det er miljømessig positivt a bruke naturgass fremfor kull.

På en nylig avholdt pressekonferanse sa energiministeren at dette er begynnelsen på ett fantastisk vennskap mellom middelhavslandene Israel, Kypros, Italia og Hellas. «Som Israel-venn håper jeg dette blir virkelighet. Lykke til Israel,» sier Jorunn Aaselle Olsen