Norgesdemokratene

Skuffende avgiftsøkninger under H/FrPs regjeringstid

Skuffende avgiftsøkninger under H/FrPs regjeringstidArbeiderpartiet har sendt spørsmål til finansdepartementet om hvor store avgiftsøkningene har vært de siste årene, etter at Fremskrittspartiet og Høyre overtok regjeringsmakten. I svaret fra Siv Jensens departement fremgår det ifølge VG at avgiftene er økt med hele 3,8 milliarder kroner etter at Siv Jensen ble finansminister i 2013. «Grovt løftebrudd», mener Demokratenes leder Makvan Kasheikal.

VG omtalte også i høst den kraftige avgiftsøkningen med FrP i regjering. Den gang var økningen på 3,3 milliarder kroner. Men siden da har altså avgiftene gått opp med ytterligere en halv milliard, skriver VG, som slår fast at Høyre/Frp-regjeringen dermed har passert Arbeiderpartiets forrige regjering. Den økte avgiftene i snitt med drøyt 560 millioner kroner i året. Høyre/Frp-regjeringen øker i snitt avgiftene med nær en milliard årlig.

«Fremskrittspartiet ble stiftet under navnet «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter og avgifter», og har i alle år lovet radikale skatte- og avgiftslettelser. I steder har de altså økt avgiftene betydelig,» slår Kasheikal fast.

«Da hjelper det ikke at Siv Jensen viser til skattelettelser på 21 milliarder kroner. Nesten alle disse lettelsene skyldes jo reduksjonen i formueskatten. Folk flest, uten store formuer, har ikke fått lettelser i inntektsskatten som kan kompensere for de økte avgiftene. At vi med FrP i posisjon, sammen med Høyre, som også lovet skattelettelser sist valgkamp, skulle oppleve å få et økt skatte- og avgiftstrykk for «folk flest» kan ikke karakteriseres annerledes enn som et historisk stort løftebrudd,» mener han.