Norgesdemokratene
Forleggeren Tore elsker å sette venstreekstremister på plass

Forleggeren Tore elsker å sette venstreekstremister på plass

Tore Rasmussen (42) er både forlegger i Legatum Publishing og listetopp for Norgesdemokratene i Haugesund. I dag svarer han Øyvind Strømmen i innlegget Franske mareritt i Aftenposten, hvor kommentarfeltet er enig med Tore, ikke med de i hovedstrømsmediene prøver seg med alternative virkeligheter.

Se presentasjonen av 80 kandidater på 80 dager frem mot 10. september på demokratene.org/kandidater.

Mange har sterke meninger om Tore Rasmussen, Norgesdemokratenes listetopp i Haugesund. Beklageligvis for sine meningsmotstandere er han flink til å svare. Videopresentasjon kommer senere.
Mange har sterke meninger om Tore Rasmussen, Norgesdemokratenes listetopp i Haugesund. Beklageligvis for sine meningsmotstandere er han flink til å svare. Videopresentasjon kommer senere.

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert? Og hva er det som motiverer deg til å stille til valg for Norgesdemokratene?

Jeg har vært politisk- og samfunnsengasjert så lenge jeg kan huske. Under Gazakrigen i 2009 talte Siv Jensen til venner av Israel utenfor Stortinget, dette ledet til muslimske opptøyer i Oslo. Jeg var på dette tidspunktet medlem i Unge Høyre, og ble sjokkert da ledende personer i Høyre uttale at Siv Jensen var medansvarlig for opptøyene, ved at hennes uttalelser skulle ha fremprovosert opptøyene.

Ytringsfrihet er viktig for meg, og jeg forstod da at Høyre ikke var rett part for meg. At Norgesdemokratene har tatt et prinsipielt standpunkt for ytringsfrihet og forsamlingsfrihet for alle statsborgere i Norge var en viktig årsak til at jeg har valgt å engasjere meg i partiet.

Hva er din bakgrunn, og hva har du gjort tidligere som du kan ta med deg videre inn i kommune/fylkestinget?

Jeg er en seriegründer innen kurs, utdanning og helsesektoren, i tillegg til nåværende forlagsvirksommhet. I arbeidslivet har jeg derfor sett viktigheten av at stat og kommune på den ene siden legger til rette for næringslivet og håndhever felles spilleregler, men samtidig holder passelig avstand slik at næringslivet får fungere fritt innenfor rimelighetens grenser.

Hvordan har dine personlige erfaringer og opplevelser påvirket din politiske tenkning og engasjement?

Opp igjennom årene har jeg vært heldig og hatt mange gode lærere på ungdomsskolen som fokuserte på å lære bort kritisk tenkning. Jeg ser derfor med bekymring på den økte politiseringen av klasserommet og innføring av anti-vitenskapelige dogmer, slik som “radikal kjønnsteori” og “hvithetsstudier”.

Hvem er dine største forbilder eller inspirasjonskilder, og hvordan har de påvirket deg som person?

Forfatter J.R.R. Tolkien var en tidlig inspirasjonskilde. At en mann kan skape et helt “univers” med så mye dybde er for meg fremdeles imponerende å tenke på.Les Tolkiens bøker hos Nasjonalbiblioteket.

I nyere tid er den østerrikske aktivisten Martin Sellner en stor inspirasjonskilde. Han har vist at man ved ikke-voldelig gateaktivisme kan tvinge media til å omtale saker de ikke ønsker fokus på. Blant annet var han med på å sette søkelys på menneskesmuglerne sin rolle under migrasjonskrisen i 2017, og han var primus motor i den internasjonale kampanjen mot FN’s migrasjonspakt.

Begge disse personlighetene er gode eksempler på at én mann kan gjøre en forskjell.

Hvordan ville du beskrive din arbeidsstil, og hvordan vil dette påvirke din rolle som kandidat og eventuelt som folkevalgt politiker?

Jeg har en stor arbeidskapasitet og arbeidsglede som jeg har erfart smitter over på ansatte og kolleger. Som folkevalgt politiker vil jeg bygge broer over det tradisjonelle høyre-venstre skillet for å finne gode løsninger for innbyggerne i Haugesund.

Hva er noen av de viktigste sakene for deg lokalt, nasjonalt og internasjonalt og hvordan vil du personlig bidra til å få disse sakene på dagsordenen?

Jeg tror det er viktig å skille mellom reversible og irreversible problemer. Lokalt vil jeg fjerne vindturbinene. Nasjonalt vil jeg slå av strømkablene til Storbritannia og Tyskland (ACER-avtalen). Dette er reversible problemer.

På et europeisk nivå står alle land i Vest-Europa overfor samme problem, som er fallende fødselsrater blant europeere, kombinert med høy ikke-vestlig innvandring. Dette leder til en befolkningsutskiftning. I motsetning til det grønne skiftet som er reversibelt, så vil dette kunne føre til en irreversibel endring av samfunnet vårt.

Hvis du skulle formulere ditt sentrale budskap til den norske samfunnsdebatten på noen få setninger, hva ville du sagt?

Felles identitet og historie legger fundamentet for vårt høytillittsamfunn, som i en historisk og global kontekst er unikt og fremstår som gull blant gråstein. Dette er noe vi må ta vare på.

For de som vil sette seg dypere inn i sakene du brenner for, hvilke bøker, kommentatorer eller nettsteder vil du anbefale?

Nå er jeg i den privilegerte posisjonen at jeg selv kan oversette og utgi de tenkerne jeg synes er interessante. Så da må jeg nevne “Dere skal ikke erstatte oss!” av Renaud Camus. Kjøp boken hos Legatum Publishing.

Av norske nettsteder leser jeg Inyheter, Document og HRS daglig. Av internasjonale kommentatorer anbefaler jeg Tucker Carlson, Michael Knowles og Matt Walsh.

Kan du fortelle litt om hvordan det er å være offentlig engasjert i Norgesdemokratene?

De som er aktive i Norgesdemokratene opplever et imøtekommende miljø hvor det er god stemning og høyt under taket. Her kan man lett ende opp med å få nye gode venner for livet.