Norgesdemokratene
GUJ intervju med iNyheter

iNyheter – Lurås #2 med Geir Ugland Jacobsen

Hvem er globalistene og er det en «konspirasjon»? Hva mener Ugland Jacobsen var omfanget av valgjuks i USA? Hva skjedde med oss under koronapandemien?

Geir Ugland Jacobsen er bedriftslederen som gjorde lynrask fremgang i FrP før han ble ekskludert i 2020. Nå er han partileder i Demokratene. Men også der ble det bråk og intriger.

I denne samtalen snakker vi om boligpriser, krakk, politisk ansvarsfraskrivelse, Covid, The Great Resett, valgjuks, klimahysteri, Fremskrittspartiet, politikere, Demokratene, Ukraina og mye annet.

Lurås er en podcast fra iNyheter.no laget av Helge Lurås. Dette ble publisert den 26. desember 2022.

Innholdsfortegnelse
0:00:10 – Oppvekst, utdannelse og arbeidsliv

0:08:07 – Lavkonjunktur og Black Monday i 1987
I ’87-’92 gikk boligprisene i Norge ned med 40%. Fra ’92 har de snudd og steget til himmels siden. Denne nedturen var politisk styrt av Arbeiderpartiet og kunne vært unngått. Den famøse skattereformen som forårsaket dette er en ikonisk tabbe selv i dag. Arkitekter f.eks., hadde en arbeidsledighet på 80%, siden byggevirksomheten stoppet helt opp. Dette varte til ’94 og førte reformen med seg mye personlig tragedie.

De økte rentene som nå nylig har startet, vil føre med seg ytterligere inflasjon fordi disse utgiftene vil gi ytterligere stigende priser. Disse politikerne gir fullstendig blaffen i Norge og det norske folk. De har ingen medlidenhet med de svake eller de som drar lasset.

0:16:00 – Udugelige eller selvopptatte politikere?
Helge: Er disse avgjørelsene som skaper slike nedturer en bevisst politikk? Politikerne burde jo ha et ønske om å vedta gode og populære løsninger for å bli gjenvalgt.

Geir: Her er det veldig mye naivitet, manglende profesjonalitet og elendig kontroll. Alt som vedtas, og avtaler som inngås, må kontrolleres og sikres i forhold til ønsket resultat. Norske ressurser forvaltes på en vanvittig dårlig måte. Det sløses over en lav sko. I tillegg er målene for driften av Norge blitt veldig utydelige. Det er er ikke lenger: “For Flagg & Fedreland”. Hvem har gitt politikerne våre mandat til å ha målsetninger som åpenbart er hentet fra FN og World Economic Forum (WEF)?

0:29:00 – Globalisme og overnasjonale organisasjoner
Helge: Grunnen til at disse har en så stor tiltrekningskraft i Norge, kan ha å gjøre med at FN og andre lignende organisasjoner alltid har blitt fremstilt, i bl.a. skoleverket, som gode og velmenende. Dette har elevene tatt med seg videre inn i høyere utdanning — og senere i arbeidslivet. Samtidig har man i dette sosialiserings-systemet fått beskjed om at “nasjonalisme” og “nasjonen” er knyttet til nazister og Andre Verdenskrig. Når man jobber i tilknytning til disse organisasjonene, så føler man derfor at man gjør noe riktig og bra, og de tror selv at de jobber for vårt felles beste — også nordmenns beste.

Geir: Ja, det kan nok hende de innbiller seg det, men i praksis er det jo ikke sånn. Da ofres gjerne ens egne på globalismens alter. Norge er jo bare en bitteliten canapé på globalistenes lunchbord. Vi utnyttes som den bananrepublikken vi har blitt. Vi selger råvarer og utvikler ingenting selv. Norske politikere er ganske lettsmigret. Politikerne gjør dette vel vitende om at de svikter eget land og folk.

I tillegg er norske politikere generelt dårlig utrustet med både relevant arbeidserfaring og ofte dårlig logisk beslutningsevne. Nordmenn skal ikke fryse og sulte fordi at Angela Merkel har valgt å legge ned nesten alle atomkraftverk i Tyskland. Dette angår rett og slett ikke den norske befolkningen, men det synes Støre at det gjør. Her er det en mangel på dømmekraft som ikke hører hjemme på stortinget i det hele tatt.

0:45:20 – Velgernes hukommelse er så kort som det sies
Høyre har jo lagt grunnlaget for mye av den elendigheten vi ser nå. Høyre står nå så fjernt fra meg — omtrent som partiet Rødt. Høyre viser en forakt og arroganse for norske velgere — uten sidestykke.

Det norske folk er desinformert og sensurert. Dette er en ren propaganda og indoktrinering som startet allerede i skolen. All kritikk holdes i mørket. Pressen — den såkalte 4. statsmakt, har abdisert. Demokratene holdes også fullstendig ute av rampelyset. Det som kommer på TV er kryssklippet på en måte som gjør at vi fremstår som useriøse.

PST snakker stadig om at man må passe på slik at norske valg ikke påvirkes utenfra, men hvem er det som virkelig påvirker våre valg — det er jo nettopp norsk presse og rikskringkastingen. Rødt og MDG ble løftet frem av pressen, men kringkastingsrådet gadd ikke engang å svare på klagen vår.

1:02:16 – Mange journalister tror at merkelapper andre har satt på folk, faktisk stemmer.
Geir: Det kan man kanskje tro om noen journalister, men det å stemple opponenter er jo en svært usaklig hersketeknikk. Myndigheter og media benytter ofte disse ærekrenkelsene.

Helge mener at Demokratene er lite taktiske i sine uttalelser — at de er for bastante og kompromissløse, mens Geir sier at det er lett å forsvinne i den politiske tåka om man ikke er tydelig.

Når vi kommer på stortinget, så er vi ikke på jakt etter nye venner der. Vi stoler rett og slett ikke på de andre som er der. De har bevist at de ikke greier å levere. Jeg trenger ikke å spise lunch med noen på stortinget.

1:10:10 – Kan du si noe om din tid i FRP?
Spesielt det siste året hvor det endte med at du ble ekskludert.

Geir: Jeg har respekt for partidemokratiet, men partiet har drevet av, langt fra Anders Langes Parti, og jeg ønsket at FRP skulle ha en mer nasjonalkonservativ profil. Jeg ble møtt av en ferdiglaget drittpakke da jeg kom på fylkesårsmøtet i februar 2020. Fylkeslaget i Oslo bestemte deretter at vi skulle være et nasjonalkonservativt fyrtårn.

Jeg ville ha et FRP som representerte folk og land. Jeg ville ikke ha en liberalistisk profil som støttet globalistene. Sylvi Listhaug brukte en usaklig hersketeknikk da hun sa at hun “fryser når hun hører ordet ‘nasjonalkonservativ'”.

1:27:44 – Vedum sitter nå med 3,5% i meningsmåling
Ned fra det beste på 22% før valget. Vedum mangler ikke bare baller, men han behersker jo ikke engang elementær matematikk — og er likevel finansminister. Vedum kunne tenkt på egne velgere og satt Støre til veggs i forhold til strøm, drivstoff og landbruk, men det finnes ikke vilje hos noen i Stortinget til å ta et oppgjør med det uføret vi har navigert oss inn i. Det samme kunne Sylvi og FRP ha gjort. Jeg likte og støttet Sylvi, og syntes det smakte dårlig å få dette om nasjonalkonservative rett i fleisen. Det finnes dessverre ingen sterke ledere i dagens politikk som har ryggrad til å rydde opp.

1:34:54 – Kan du si litt om din inntreden i Demokratene?
Jeg vurderte flere partier ut fra program og de folkene som var i dem. Vidar Kleppe og jeg var samtidig i FRP. Medlemsmassen i Demokratene eksploderte da jeg gikk inn der, og på meningsmålingene gikk det også rett til værs. Deretter inntraff boikotten fra alle hovedstrøms-media. Vi skulle slettes fra folks bevissthet. På leserundersøkelsene i Resett lå Demokratene over FRP i oppslutning.

Vi har et tyngdepunkt i sentrum, men har også programfestede saker ut på både venstre og høyre fløy. Vi er også veldig sterke på naturvern i Norge. Likevel fikk vi et skuffende valgresultat på 1,2%. I juli hadde vi jo partimålinger på over 3%. Vi gjorde ingen dumheter, men fikk absolutt ingen pressedekning. Medlemsmassen vokste også helt frem til valgdagen. Totalt fikk vi 34.000 stemmer. FRP hadde en kampanje om at en stemme på Demokratene var bortkastet, men alle parti har vært små en gang. Rødt og MDG var opprinnelig mindre, men fikk full pressedekning.

1:47:21 – Men hva dreide bråket i partiet etter valget seg om?
Hadde valgresultatet noe å si for den konflikten som kom til overflaten etterpå?

Geir: Jeg tror ikke det, men det utviklet seg en dårlig person-kjemi mellom meg og de to nestlederne: Kent Andersen og samboeren, Ina Thoresen. Det var også intern uenighet i ledelsen om hvilke saker man skulle satse på videre. Jeg og veldig mange andre ønsket å gå hardt ut mot vaksiner som burde vært stoppet, siden de ikke hadde noen positiv effekt mot smitte, og bieffektene var alt for mange og alvorlige. Kent Andersen gikk ut i sine podcast og anbefalte folk å vaksinere seg, mens jeg mente stikk motsatt.

Det var også en uenighet mellom meg og Kent om Ukraina og nyansene i denne konflikten. Norge burde brukt mer ressurser på å få til en megling og avslutning av krigen. Viljen til forhandlinger er for liten. Man må ikke la dette trekke ut i det uendelige.

1:57:20 – På et tidspunkt ble du selv ekskludert fra Demokratene av sentralstyret i partiet.
Kan du si noe mer om dette dramaet?

Geir: Innstillingen til nytt styre ble lagt frem av valgkomitéen fra Landsmøtet i mai 2021. Den hadde fått disse forslagene fra fylkeslagene i hele landet. Da ble det åpenbart at mange av de i det eksisterende sentralstyret ikke var foreslått i forslaget til nytt styre. Jeg hadde selv ikke hatt noen påvirkning overfor disse forslagene — kun nevnt at det på generelt grunnlag ville være fint med kompetanse og folk som hadde lyst til å jobbe.

Da smalt det. Da mente det gamle styret at det hadde foregått en fraksjonsvirksomhet. Når jeg hører det ordet fra et sentralstyre, så lukter det eksklusjoner. Jeg ble ekskludert, og Landsstyret ble hasteinnkalt. De vedtok å sette det gamle styret under administrasjon frem til ordinært Landsmøte kun 10 dager senere.

2:04:50 – Hvor mange av de sentrale tillitsvalgte i partiet anslår du at kom fra FRP?
Geir: Jeg tipper halvparten. Mange av de øvrige hadde vært partiløse inntil Demokratene dukket opp i sin nåværende form. Ellers kommer også mange fra andre parti, noe som viser at vi ut fra gammel målestokk er litt tverrpolitiske i tillegg til nasjonalkonservative.

Helge: Hvordan har dere tenkt å komme dere opp fra 1%?

Geir: På den målingen fra VG i går, så er vi nå på 2%. Akkurat nå er vi suverent størst i gruppen “Andre”. Jeg tar målingene med en klype salt, men vi er i en oppadgående trend. Vi trenger ca 120.000 velgere for å komme over sperregrensen.

2:08:13 – Hvis vi går til konspirasjonsteorier
Helge: Handler ikke deler av bråket i FRP også om valget i USA og teori om valgfusk?
Geir: Det er sterke indisier og beviser om at direkte valgfusk. Se filmen 2000 Mules om poststemmer. Maskinene som ble brukt for å telle opp stemmer var også tuklet med. Dette kom i tillegg til pressen og sosiale medier sitt ensidige fokus for å felle Trump. Hvordan kunne Biden få tidenes stemmetall når han kun satt i en kjeller? Dette ble aldri fremsatt i retten. De ville rett og slett ikke ta imot saken. Democrats i USA fusket på alle mulige områder.

Helge: Min erfaring er at de trengte ikke å fuske siden de hadde media på sin side, og hvorfor skulle de da ta unødig risiko ved å gjøre det? Det samme mener jeg om ødeleggelsen av disse rørledningene — amerikanerne trengte ikke å gjøre det. Det er ingen tvil om at Democrats i USA har manipulert media, og at poststemmene gjorde at mange kunne stemme som ellers ikke ville gjort det.

2:28:44 – Den vanlige velger vil tro på det store flertallet av kjente kilder.
De vil derfor mene at om Geir og Demokratene tror noe helt annet — så kan de ikke stole på dem i andre sammenhenger heller.

Geir: Nettopp, men noen må jo varsle når ting ikke går rett for seg. Vi lever nå i en tid der det er betimelig å stille spørsmålstegn ved det noen autoriteter serverer. Ta eksempelet Covid-19, der det beviselig er løyet mye de siste to årene. Her har jo vi i Demokratene hatt rett hele tiden. Vi har ikke tatt feil på én ting. Vaksinene hindrer ikke smitte — du redder ikke bestemor og bestefar.

Helge: Men tror du at det er riktig at disse vaksinene gjør deg mindre syk når du får Covid?

Geir: Nei. Dette er ikke bevist noe sted som jeg kan se. Effekten av bivirkningene er jo faktisk totalt sett verre enn de forespeilede positive virkningene av vaksinen! Til overmål virker de jo ikke engang som først antatt. Bildene fra Wuhan hvor folk falt om og døde med stresskofferten i hånda mens folk stod rundt i fullt smittevern-utstyr var heller ikke veldig troverdige. Dette skulle se veldig farlig ut, og skape en krisemaksimering hos oss.

2:39:00 – Geir: Når det gjelder krisemaksimeringen, som jeg er mer opptatt av:
World Economic Forum (WEF) kaller jo dette “a window of opportunity for The Great Reset”. I boka til Klaus Schwab er også pandemier nevnt FØR Covid-19. De ønsker en verdensregjering og samarbeider tett med FN og WHO. De hadde til og med en drill på dette i 2019.

Helge: Men om ekspertene ikke advarer mot dette på forhånd, så gjør de ikke jobben sin. Det betyr jo ikke at noen har sluppet dette løs med vilje.

Geir: Det er riktig, men om naboen lener seg over gjerdet ditt hver dag og advarer om at huset ditt kan brenne ned — og så skjer det mens du er på ferie …

Helge: Jeg mener at risikoen for å bli oppdaget, om man igangsetter en pandemi med vilje, er så stor at det vil holde folk fra å gjøre det. Samtidig er det grenseløst umoralskt.

Geir: Tenk på Nazi-Tyskland. De greide å overbevise folk om at det var viktig å bli kvitt bl.a. jødene. Uansett er det viktig å være oppmerksom, men det er ikke bra at kritiske røster ikke får komme til og bli vurdert, selv om spørsmål og teorier kan høres utrolige ut.

Helge: Det er helt forkastelig hvordan kritiske røster har blitt undertrykt under denne Covid-pandemien.