Norgesdemokratene
Kjøtt på grillen

Klimakutt for kjøtt vil rasere næringen

“Nestleder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, mener næringen blir rasert dersom kjøttforbruket blir redusert i tråd med Klimakur 2030-rapporten fra regjeringen.

På ti år blir det 8.900 færre gårdsbruk og 300.000 færre beitedyr dersom kjøttforbruket blir redusert i trådd med Klimakur 2030-rapporten fra regjeringen. (fra Document.no, 11. mai 2020)

Det er konklusjonen til Agri Analyse, skriver Dagbladet.”

– For å si det forsiktig: Tiltaket vil få svært negative konsekvenser for norsk matproduksjon og selvforsyning, sier nestleder Bjørn Gimming i Norges Bondelag til avisen.


Nordmenn er flinke til å følge de kostholdsrådene myndighetene kom med på slutten av ’70-tallet. Likevel kan vi se på forskjellige grafer hva det fører til: vi har aldri hatt mer fedme (kreft og infarkt) i dette landet.

Gunnhild Stordalens Eat Lancet har utspring i 7th Day Adventist Church, som er en vegetar-basert religiøs bevegelse. De mener vi kun bør spise 1% Storfe og Lam, 1% svin, 2% Kylling, 2% egg og 2% Fisk. Resten skal komme hovedsakelig fra grønnsaker, frukt, nøtter og vegetabilske oljer.

Her er en undersøkelse med gode grafer som viser hva som har skjedd:
Should you EAT Lancet?

I Norge har vi begrensede områder som kan brukes til landbruk, men langt mer som kan brukes til kjøttfe og sau. På Vestlandet har vi ikke bjørn og ulv. Vi bør bli storprodusent av kjøtt for eget marked, og  stoppe all import av kjøtt vi kan produsere selv.