Norgesdemokratene

Ber Erna Solberg invitere Trump, mener han også bør besøke Sverige

Ber Erna Solberg invitere Trump, mener han også bør besøke Sverige
Lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal, ber i et brev til statsminister Erna Solberg statsministeren invitere den amerikanske presidenten Donald Trump på offisielt statsbesøk til Norge. Han skriver i brevet at han ikke forventer at Trump vil prioritere Norge, men mener at en invitasjon vil være et viktig signal på at Norge står last og brast med USA og respekterer landets valgt president, slik Norge alltid har gjort, og at vi som nasjon stiller oss bak hans viktige kamp for å stanse utbredelsen av islamsk ekstremisme og terror.

Kasheikal påpeker at det er reist tvil om Norges holdning til Donald Trump etter at den norske utenriksministeren Børge Brende gikk ut med hard kritikk av Donald Trump midt under den amerikanske presidentvalgkampen, da han uttalte at «noen av holdningene hans ikke hører hjemme i det 21. århundre». Det er ingen tradisjon i Norge for å gå inn i andre lands valgprosesser, og lederen for Demokratene i Norge mener derfor at Børge Brendes opptreden skadet Norges interesser. Kasheikal mener at noe av skaden dette måtte ha påført Norge kan rettes opp gjennom en rask invitasjon til Trump om å besøke Norge.

Kasheikal har dessuten registrert at den tidligere svenske statsministeren fra Høyres søsterparti, Moderatene, Carl Bild uformelt har invitert Trump til å besøke Sverige «før han uttaler seg om landet». Ifølge Dagbladet hevder Bild at innvandring til Sverige er en suksesshistorie, og at innvandring har gjort landet til et bedre land.

«Det er absolutt en god ide å få Donald Trump til å besøke Sverige. Da kan jo den svenske sosialdemokratiske statsministeren sammen med Moderatene ta ham med til Rinkeby i Stockholm eller Rosengård i Malmø, der innvandrerandelingen er på 90 prosent, og se hva som blir igjen av presidentkortesjens biler etter at de er steinet og satt fyr på,» er Kasheikals lakoniske kommentar. «Så kanskje Trump kan kombinere et norgesbesøk med en studietur til Sverige», legger han til.