Norgesdemokratene

Kreftpasienter lider unødvendig

KleppeDet er etter min mening en stor politisk skandale at tusenvis av medmennesker kan dø for at ikke helseministeren viser “politisk handlekraft” ved å gi norske kreftpasienter den rette nye kreftmedisinen som kan redde liv. Det mener Demokratenes nestleder og bystyremedlem for partiet i Kristiansand, Vidar Kleppe. Han viser til et oppslag i Fædrelandsvennen der Kjell Bråstad, ikke kan få kreftmedisinen som kan forlenge livskvaliteten og livet hans. «Det er hjerterått av Høyre og Frp regjeringen,» mener han.

«At Norge er på Albania nivå nå det gjelder å ta i bruk immunterapi er ikke godt nok for alle kreftpasientene som trenger den beste kreftmedisinen som kan gis. Helseminister Bent Høie må derfor snarest gripe inn slik at Kjell Bråstad og alle andre norske kreftpasienter, snarest kan få den kreftmedisinen som beviselig forlenger liv og virker på våre medmennesker som har fått kreft. Norske kreftpasienter har ingen tid å miste – vil du være så snill å rydde opp i dette, Bent Høie,» oppfordrer Kleppe.