Norgesdemokratene

Pårørende slår alarm om tvangsbruk

Pårørende slår alarm om tvangsbruk ovenfor to voksene autister i et bofellesskap i Vågsbygd etter at tre ansatte varslet fylkesmannen om saken. Fylkesmannen vurderer nå å opprette tilsynssak ovenfor Kristiansand kommune. De pårørende i saken uttaler til Fædrelandsvennen mandag den 4.april at de har prøvd å få løsninger ved å gå tjeneste vei, uten å lykkes.

Dette bør  selvsagt få “alarmklokkene til å ringe” i den politiske og administrative ledelsen i Kristiansand kommune. Det kommer også frem at den siste perioden har vært omskiftninger i personalgruppen i boligen, med høyt vikarbruk og redusert kontinuitet ovenfor beboerne.

Dette er uverdig og her må det ryddes opp! Derfor tar jeg nå denne saken til Kristiansand bystyre gjennom en interpellasjon slik at bystyret om nødvendig gjennom vedtak kan påse at alle sider av denne triste saken kan finne en fremtidsrettet og trygg løsning.

Vidar Kleppe
Gruppeleder for Demokratene i Kristiansand bystyre