Norgesdemokratene

Kleppe og Simonsen støtter Hagen i Nobelkomiteen

Kleppe og Simonsen støtter Hagen i NobelkomiteenÅshild Bruun-Gundersen fra Aust-Agder er en relativt ukjent stortingsrepresentant. Nå går hun hardt ut mot Carl I. Hagen. Til gjengjeld får Hagen full støtte og sympati fra de tidligere stortingsrepresentantene Vidar Kleppe og Jan Simonsen, som han selv kastet ut av partiet i 2001. De to er i dag medlemmer av sentralstyret i Demokratene i Norge.

Åshild Bruun-Gundersen sier til Fædrelandsvennen at hun mener Hagens ønske er respektløst, skriver Dagbladet. «Hele denne prosessen har blitt et sirkus. Carl I. Hagen er flink til mange ting, men Nobelkomiteen passer ikke for ham», sier Bruun-Gundersen.

 «Hvordan vet hun det,» spør tidligere stortingsrepresentant Jan Simonsen. «En person som har vært leder for et politisk parti i 28 år, også da partiet var så lite at han måtte være all-round-politiker på Stortinget, har selvsagt solide kunnskap også om utenrikspolitikk. Vi som har fulgt hans innsats på Stortinget i et par tiår er godt kjent med at han har stor interesse for mange utenrikspolitiske spørsmål,» sier han.

Hagen selv stiller seg også spørsmålet om Aust-Agder-representantens kompetanse til å uttale seg om hans egnethet. «Fantastisk at mennesker ingen har hørt om skal ha bastante meninger om hvem som skal sitte i Nobelkomiteen,» sier han til Fædrelandsvennen.

Vidar Kleppe, som ble kastet ut av Fremskrittspartiet etter påtrykk fra Carl I. Hagen i begynnelsen av 2001, etter at han hadde blitt nominert som stortingskandidat for sitt eget fylke, og i dag er politisk nestleder i Demokratene i Norge er enig med Carl I Hagen: «Klar tale fra kong-Carl. Faktum er at uten Carl I. Hagen sin gode innsats for FrP siden 1974 så hadde aldri denne Åshild Bruun-Gundersen fra Aust-Agder vært stortingsrepresentant i dag. Dette gjelder faktisk også for Siv Jensen og hele FrP sin stortingsgruppe,» skriver han på sin Facebook.

Jan Simonsen, i dag sentralstyremedlem i Demokratene i Norge, som også ble kastet ut av Fremskrittspartiet etter påtrykk fra Hagen, et halvt år etter Kleppe, sier seg enig. «Anders Lange stiftet partiet i 1973, og var forutsetningen for at et slikt parti kunne bli etablert.  Carl I Hagen overtok i 1978, da partiet lå nede for telling, og bygde det opp til å bli et stort parti som i dag sitter i en regjering. Ingen andre kunne klart noe liknende. Denne ferske stortingsrepresentanten fra Aust-Agder, som nå finner det hensiktsmessig å kritisere den tidligere partilederen på en så usaklig måte, ville aldri havnet på Stortinget uten det forarbeidet som ble gjort gjennom mange år med hardt arbeid og politisk kløkt av Carl I. Hagen,» sier han til 247avisen.

Simonsen mener det er mye dobbeltmoral ute og går i forsøkene på å forhindre at Carl I Hagen havner i Nobelkomiteen.

«Minst tre av komiteens medlemmer ble innvalgt mens de var stortingsrepresentanter. Men Carl I. Hagen kan altså ikke velges fordi han er vararepresentant og kanskje kan komme til å møte noen få dager i løpet av fireårsperioden. Tre tidligere stortingsrepresentanter fikk permisjon fra Stortinget fordi de ønsket seg internasjonale prestisjejobber. Men Carl I Hagen vil mange ikke gi permisjon for å kunne sitte i Nobelkomiteen. Ingen må fortelle oss at dette har med prinsipper å gjøre. Det dreier seg om å ri prinsipper for å stanse Carl I Hagen. Det er ikke Grunnloven som forhindrer Carl I Hagen i å få permisjon fra Stortinget og sete i Nobelkomiteen. Det er janteloven,» sier han.