Norgesdemokratene
Demokratenes uforbeholdne støtteerklæring til Salman Rushdie

Demokratenes uforbeholdne støtteerklæring til Salman Rushdie

Har angrepet på Salman Rushdie et «uklart motiv» som statsminister Støre mener?

Den verdenskjente forfatteren Salman Rushdie har i mer enn 30 år hatt et sverd hengende over hodet sitt.

Det har tydeligvis landets statsminister Jonas Gahr Støre ikke fått med seg da han skriver at det nylige drapsforsøket mot Rushdie har «uklart motiv». Støres uttalelse minner om mye av tidens politiske svada, hvor enkle kjensgjerninger bare ignoreres når de vekker ubehag hos elitene.

Det er grunn til å spørre om Støre ikke har fått med seg følgende:

Den 14. februar 1989 utstedte Ayatollah Ruhollah Khomeini en fatwa mot Rushdie. Denne islamske domsavsigelsen fra Irans daværende statsleder krevde at forfatteren måtte henrettes etter å ha skrevet romanen Sataniske vers fordi boken skulle være blasfemisk.

Den gang ble det iranske regimets drapstrussel støttet av betydelige deler av den muslimske migrantbefolkningen i Europa. Skillelinjene i spørsmålet var religiøse. Kun muslimer støttet at en forfatter skulle drepes for sine bøker; de andre syntes det var fullstendig uhørt og uakseptabelt.

Mange vil også huske at Rushdies forlegger i Norge, William Nygaard, var utsatt i 1993 for et mordforsøk etter all sannsynlighet som følge å ha fått oversatt og utgitt boken på norsk her til lands. En rekke spor peker i retning av at Iran også sto bak dette attentatet, selv om slikt er vanskelig å bevise helt entydig.

Selv om dette er mer enn 30 år siden, så har ikke det iranske regimet trukket tilbake fatwaen mot Rushdie. Lite tyder på at holdningene til ytringsfrihet og toleranse for andres synspunkter nevneverdig har endret seg hos Iran eller de fleste muslimer rundt i verden.

Det er merkelig at Støre ikke vet dette. En får jo i det minste anta at en statsminister er like opplyst om aktuelle samfunnsspørsmål som vanlige avislesere.

Men det kunne jo tenkes at problemet er at Støre ikke vil vite det.

Det brutale angrepet som Rushdie den 12. august 2022 ble utsatt for, under et foredrag i Chautauqua County i New York, har altså ingen ukjent bakgrunn. Saken er helt motsatt. Til slutt klarte en person omsette truslene til handling. Hvilket annet motiv enn den verdenskjente, tretti år gamle islamske fatwaen kunne anspore en person til å knivstikke en 75 år gammel forfatter i halsen og mageregionen?

Det er derfor stakkarslig å se Støre forsøke å bortforklare det opplagte. Når Rushdie, etter å ha hatt en religiøst og statlig sanksjonert drapstrussel hengende over seg i mer enn 30 år, utsettes for et drapsforsøk for åpen scene, så er det ikke vanskelig å se sammenhengene.

Forsøkene fra norske eliter og presse på å tåkelegge de mange tilfellene med islamsk vold tjener ingen hensikt. Vi må først se saken klart før vi kan finne en løsning på problemet.

Demokratene forstår at dette er et resultat av en 30 år gamle fatwa fra Iran og «fredens religion». Vi vil aldri følge globalister og godhetstyranner sin fornektelse av virkeligheten.

Les også om da 3000 muslimer demonstrerte mot Salman Rushdie på Karl Johan.