Norgesdemokratene
Vidar Kleppe

Norge trenger ikke bompenger

Det er en triste faktum at det nyvalgte stortinget elsker bompenger, selv om enkelte partier i valgkampen prøvet å innbille velgerne noe helt annet.

Et av de verste eksempelet på dette «dobbeltspillet» er at stortingspartiene vil fortsette med å flå bilistene med bompenger og rushtidsavgift for å delfinansiere veibygging i Norge. Dette skjer utrolig nok mens milliardene ruller ut av Norge – helt uten styring og kontroll til korrupte regimer som ikke liker Norge og nordmenn, men som elsker norske skattemilliarder.


Samtidig med dette øker forskjellene i Norge og bompenger er beviselig en avgift som ikke tar hensyn til hvor mye du har i lommeboka. En utvikling der de som har minst ikke har råd til å bruke å kjøre, er urettferdig og en utvikling Demokratene vil ta sterk avstand fra. Økte bompenger er usosialt og kan tvinge de med de laveste inntektene bokstavelig talt av veien. Bompenger for lavinntekts bilister kan også føre til at det ikke lønner seg å være i jobb samt å delta i frivillig arbeid, lag og foreningsliv.

Som tidligere stortingsrepresentant vil jeg på det sterkeste be om at stortingspartiene endelig kan innse at bompenger må avskaffes da de øker forskjellene i Norge. Fakta som ingen kan bestride er at bompenger rammer de med lavest inntekt “knall hardt” og dette blir ikke bedre når det stadig settes det opp – flere og flere bomstasjoner i Norge.Denne usosiale “melkingen” av norske bilister kan selvsagt ikke fortsette. Norske bilister har betalt og betaler mer enn nok i bompenger, rushtidsavgift og en endeløs rekke av skatter og avgifter på bruk av bil.

Bare så det er sagt: Demokratene vil avskaffe og sier nei til bompenger og rushtidsavgift. Nok er nok!

Vidar KleppeDemokratene