Norgesdemokratene
Europeisk bilindustri flytter kanskje ut av Europa.

Europeisk bilindustri flytter kanskje ut av Europa.

Europeisk bilindustri flytter kanskje ut av Europa.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-19/germany-risks-a-factory-exodus-as-energy-prices-bite-hard?srnd=premium-europe

Med strøm og gasspriser ute av kontroll, endres konkurranse situasjonen dramatisk for Tysk bilindustri. EU’s sanksjoner gjør det utfordrende å skaffe råvarer også og dette i sum gjør at industrien vurderer utflagging ihht artikkelen.

“Energi inflasjonen er mye mer dramatisk her enn andre steder,” sa Ralf Stoffels, administrerende direktør i BIW Isolierstoffe GmbH , en produsent av silikondeler til bil-, romfarts- og apparat industrien. “Jeg frykter en gradvis avindustrialisering av den tyske økonomien.”

Vi ser tilsvarende utvikling i Norsk industri om vi ikke klarer få kontroll på prisene på energi. Norge har allerede vært gjennom en omfattende utflytting av industri de siste 50 år.
Politikere på 40 og 50 tallet sa da at norsk strøm er mer verdifull om den blir brukt i Norge, enn om vi selger den til utlandet. Dette er kunnskap våre nåværende politikere kunne tatt til sitt bryst. Det er det som la grunnlaget for Norges vekst.

Vi må ha politikere som setter “Norge Først”

Følg oss