Demokratene Norge
Nordmenn vil ha selvforsyning og norsk mat på norske fat
Pixabay

Norsk mat og selvforsyning

Nordmenn vil ha selvforsyning og norsk mat på norske fat.

Demokratene i Norge støtter norske bønders kamp for å kunne få mulighet til å fortsette med sin produksjon av norsk mat.

Her må stortinget og regjering forstå at å drive landbruk i Norge krever: Økonomi, politisk vilje, kreativitet, større frihet og handlekraft. Norske bønder må kunne leve anstendig av sitt arbeid, når vi vet at deres produkter holder kvalitet i verdenstoppen grunnet Norges strenge krav til dyrehelse.

Det er ikke de store pengene vi snakker om i jordbruksoppgjøret, når en sammenligner dette med alle de flere 10-talls milliardene som årlig sendes ut av Norge — helt uten styring og kontroll; til hele verden og land som hater Norge og nordmenn.

Demokratene krever at staten må iverksette tiltak som kan gjøre det interessant og lønnsomt å starte og drive med jordbruk her til lands.

Flukten fra landsbygda må stanses. Tusener av nedlagte småbruk — og større gårder, ligger dessverre øde og forlatt med fullt dyrkbar mark. Dette er tragisk!

Nå må det tilrettelegges slik at yngre folk og familier kan få realisert sine drømmer om egen gård. Vi må bare sørge for at noen får lyst og økonomi til å gå i gang.

Skogsområdene hvor småbrukene ligger brakk må oppheves, slik at nye bønder får “friere tøyler” til bokstavelig talt å “levere varene” til folk flest — gjennom et mer allsidig landbruk.

Artikkelen er også publisert i Resett.no

Det norske folk og Demokratene vil også i framtida ha: Norsk mat på norske fat.

Norsk mat og selvforsyning

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant,
og styremedlem i Demokratene

Følg oss på Facebook


Nyhetsbrev!

Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev.
Første utsending skjedde i midten av november 2020.