Demokratene Norge
Ytringsfrihet

Sørlandsnyhetene og ytringsfrihet

La meg nok en gang være tydelig: Demokratene står IKKE bak Sørlandsnyhetene og har således intet redaktøransvar for nettsiden

Debatten vedrørende facebooksiden til Sørlandsnyhetene og deres etiske ansvar raser på ny i Norge. Og like sikkert som at disse debattene blusser opp i media, like sikkert vekkes venstresidens konspirasjonsteori til livet igjen. En konspirasjonsteori som går ut på at det er Demokratene som står bak Sørlandsnyhetene. Antydninger er at det er Demokratene som sitter med redaktøransvaret for facebooksiden. La meg nok en gang være tydelig: Demokratene står IKKE bak Sørlandsnyhetene og har således intet redaktøransvar for nettsiden. Jeg ber derfor venstresiden og media besinne seg, og legge denne konspirasjonsteorien død.

Når det kommer til påstandene om at nettsiden har tillatt innlegg med personhets og sjikane, må nettsiden selv svare for dette, men jeg regner at Sørlandsnyhetene er bevisst ansvaret som Norsk Lov og Facebook har nedfelt for hva som tillates av ytringer. Generelt kan jeg si at grove skjellsord, sjikane og drapstrusler er uakseptabel oppførsel. Det vet vi i Demokratene som nesten daglig blir kalt for Hitlerjugend, brunskjorter, muslimhatere og nazister. Medlemmer av Demokratene har også blitt spyttet på. Alle husker vel da en kjent norsk journalist dynket Vidar Kleppe i øl. Alt dette innenfor ytringsfrihetens ramme; i følge journalisten selv, samtidig som han oppfordret andre til å benytte seg av samme typen fysiske krenkelser: «Dette er min måte å ytre meg på i denne saken”, uttalte journalisten.

Og hvorfor nevner jeg denne fysiske krenkelsen? Jo, fordi vårt hardtarbeidende og dyktige medlem, Nils Nilsen, har engasjert seg i Sørlandsnyhetens nettside og fått kritikk for sitt engasjement. Han har skrevet tusenvis av innlegg hvor han har rettet søkelyset mot sløsing, inkompetanse og urettferdigheter i Kristiansand. For denne innsatsen ble han av byens velgere belønnet med en bystyreplass. Dette har han gjort som privatperson, ikke som representant for Demokratene. Nilsen bedriver skriverier, ikke fysiske krenkelser.

Til slutt: Man kan IKKE si hva som helst på Facebook. Både straffeloven og personvernloven regulerer hva som tillates ytret, og hva som er innenfor gjeldende norsk lov. Dette gjelder selvsagt også for Sørlandsnyhetene.

Flere i Norge har blitt dømt for ærekrenkelse for grove ytringer på internett, men vi skal sette ytringsfriheten i Norge meget høyt. Ytringsfriheten er en meget viktig del av vår norske kultur. Vi kan ikke ha svenske tilstander i Norge: hvor en person i fjor fikk bøter og en betinget fengselsdom, for å ha latt kommentaren «Stå upp för Sverige» stå i en Facebookgruppe.

Sørlandsnyhetene har vært et viktig talerør for de små politiske partiene som ikke slipper til i mainstream media. På denne måten har Sørlandsnyhetene vært en viktig stemme for de som sjeldent blir hørt, og de som er kritiske til politisk korrekte maktpersoner og maktpolitikere. Med Sørlandsnyhetene har vi fått mer ytringsfrihet!

Jeg vil minne om filosofen Voltaires kloke ord:Jeg er uenig i hva du sier, men jeg vil med mitt liv forsvare din rett til å si det.