Demokratene Norge

Demokratene vil oppheve koronafullmakten.

Demokratene vil oppheve koronafullmakten.
Vidar Kleppe

Gruppeleder i Kristiansand, Vidar Kleppe foreslår å oppheve “koronafullmakten”, der Kristiansand bystyre ga fra seg makt til formannskap og ordfører. Kleppe mener at fra 27 April da de generelle nasjonale forbudene oppheves, kan bystyremøtene for eksempel avholdes i Kilden teater og konserthus for å unngå at de 71 folkevalgte blir sittende for tett inntil hverandre. Kleppe stemte selv for det opprinnelige vedtaket som skulle kunne gjelde fram til 17. juni om situasjonen krevde det. Det ble også besluttet at vedtaket kunne oppheves dersom en tredjedel av bystyrets medlemmer ville oppheve vedtaket.

Kleppe mener “det hele nå har utviklet seg til misbruk av fullmakten” Han kan heller ikke se at det lenger er behov for å sitte og ruge på “koronafullmakten”, “Ordføreren lovte også på tro og ære at de utvidede fullmaktene bare skulle brukes når det var helt påkrevd, som for å ivareta liv og helse”, konkluderer Kleppe. Kleppe mener også at fullmakten er blitt misbrukt til for eksempel å banke gjennom et Gartnerløkka-vedtak (Skandaløst omstridt veiprosjekt i milliardklassen i sentrale Kristiansand). Han får delvis støtte av KrF.

Følg oss

Ikke vær sjenert: ta kontakt! Vi elsker å møte nye interessante mennesker — og å få nye venner.