Demokratene Norge

Lederlønningsfesten gir Norge bakrus

Lederlønningsfesten gir Norge bakrusLederlønningsfesten gir Norge bakrus

Den siste tiden har vist nødvendigheten av at det må settes et tak på hvor mye lønn ledere i det offentlige skal tjene siden dette betales ut av fellesskapets midler. Dette skal gjelde alle bedrifter som det offentlige er involvert i som eiere eller hovedaksjonærer.

Lønnen til direktører i mange statlige selskaper har økt langt mer enn den generelle lønnsveksten. Det samme gjelder godtgjørelsen til styrene. Direktørene i sju statlige selskaper har hatt en lønnsvekst på mellom 20 og 40 prosent de siste årene.

I dag er det 67 ledere i staten som tjener over 1,5 millioner kroner, blant dem Nav-sjefen med 1,9 millioner, veidirektøren med 1,8 millioner og riksadvokaten med 1,7 millioner kroner. Dette er mer enn hva statsminister Erna Solberg har i lønn.

NRKs kringkastingssjef håver inn penger og tjener over dobbelt så mye som statsminister Erna Solberg. Den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen, deler ikke godene. I 2018 viste tall fra skatteettaten at NRK-sjefen tjente hele 5.185.479 kroner. Eriksen tjente 3,3 millioner kroner hos NRK. Resten fikk han fra en avtalefestet pensjonsutbetaling fra forrige arbeidsgiver på nesten 2 millioner kroner.

Demokratene mener at det ikke må gis lønninger som kan virke lønnsdrivende, og som innebærer sløsing med offentlige midler. Eventyrlige bonuser, sluttpakker og etterlønninger må selvsagt i disse alvorlige korona-tider avskaffes.

Nok er nok – og Demokratene sier stopp!

 
 
 
Vidar Kleppe - Demokratene
Vidar Kleppe
Politisk nestleder i Demokratene

Publikasjonsansvarlig Tor-Andre Hopen
Følg oss på facebook Lederlønningsfesten gir Norge bakrus

 
 
Politikk Konservatisme Nasjonalisme Valg2021 Valg2023 Stortingsvalg Fylkestingsvalg Kommunevalg EØS EU ACER Schengen NeiTilEU NeiTilEØS NeiTilSchengen NeiTilACER Innvandring Islam StoppIslam #