Norgesdemokratene

Kleppe hardt ut mot Kvadraturforeningen i Kristiansand

Kleppe hardt ut mot Kvadraturforeningen i KristiansandI 17 år på rad har den kjente saksofonisten Tore Ljøkjel akkompagnert julehandelen 70 meter under ham for Kvadraturforeningen i Kristiansand, der han står i vindusåpningen øverst i domkirketårnet og skaper julestemning. Nå er avtalen sagt opp fordi foreningen ønsker andre prioriteringer.

«Trist og tarvelig av Kvadraturforeningen», mener Demokratenes ordførerkandidat i Kristiansand, Vidar Kleppe. Han mener at den Tore Ljøkjels sine vakre saksofon-toner fra Domkirken i adventstiden har blitt en vakker og fin juletradisjon i Kristiansand.

«Demokratene ser seg derfor helt nødt til politisk å ta opp forslag i Kristiansand om at kommunen for fremtiden skal betale for at vakre tonene slik at de fremdeles skal høres i adventstiden fra domkirketårnet i Kristiansand,» sier Kleppe.

«Jeg tror Kvadraturforeningen undervurderer byens befolkning, og at mange ønsker dypere strenger enn bare show og shopping i adventstiden», sier saksofonisten selv til Fædrelandsvennen.